Haberler

15 Yaşında Yıldızı Parlayan Freddy Adu, 27 Yaşında Hala Patlamayı Bekliyor

Güncelleme:

15 yaşında herkesin dikkatini çeken ve Pele'nin veliahtı olarak gösterilen Freddy Adu, beklenen patlamayı bir türlü yapamadı ve Polonya 2. Ligi'ne transfer oldu.

Tarihler 3 Nisan 2004'ü gösterdiğinde ABD Ligi'nde 15 yaşında bir futbolcu oyuna girmişti. Herkesin dikkatini çeken bu isim Freddy Adu'ydu... O dönem gösterdiği performansla tüm dünyanın dikkatini çeken 15 yaşındaki futbolcu dev kulüplerin transfer teklifleriyle karşı karşıya kalmıştı. Menajerlik oyunlarının vazgeçilmez isimlerinden biri olan Freddy Adu, ülkesini terk etmemek adına kendisine gelen tüm teklifleri reddetmişti.
KİRALIK YILDIZ OLDU

İlk Avrupa macerasına Benfica'ya transfer olarak atan Freddy Adu, Portekiz ekibinde yıldızını iyice parlatarak dev kulüplerin kapısını aralamak istedi ancak bu hedefine ulaşamadı. 1 sene sonra Fransız ekibi Monaco'ya kiralanan Adu, sırasıyla Belenenses, Aris ve Rizespor'da 1'er yıl forma giymişti. Çoğu genç futbolcunun yaptığı gibi Benfica'ya gelip futbolunu geliştirmek isteyen Adu, bir anda kendisini sürekli kiralık olarak başka kulüplerde buldu.

PATLAMAYI BİR TÜRLÜ YAPAMADI

Futbolu her geçen yıl gerileyen ABD'li futbolcu 2011 yılında ülkesinin ekiplerinden Philadelphia Union'a imza attı. Burada eski günlerine geri dönüş sinyali veren Adu, beklenen patlamayı ise bir türlü yapamadı. Ancak ona bu kez Brezilya pazarı açıldı. 2013'te Bahia'ya transfer olan futbolcu bu kez Brezilya'da boy gösterdi ancak burada da beklenen etkiyi gösteremedi.

HER YERDE HAYAL KIRIKLIĞI

Adu'un kariyeri bu andan itibaren tepetaklak oldu. Bir zamanların en popüler isimlerinden Freddy Adu artık kulüp arayan bir futbolcu haline gelmeye başladı. 2014 yılında Polonya pazarına adım atan futbolcu Jagodina'ya transfer olmuştu. Buradan Finlandiya takımlarından Kups'a giden ABD'li futbolcu gittiği her yerde hayal kırıklığı yaşattı.

POLONYA'DA 'PATLAMA' BEKLİYOR

Adu, 15 yaşında futbol oynayarak salladığı Amerika'ya 2015 yılının Temmuz ayında bu kez 2. ligde oynamak için döndü. 2 yıl oynadığı TB Rowdies takımından da ayrılan Adu'nun son adresi ise 2014 yılında da oynadığı Polonya oldu. Bir zamanlar peşinden koşulan Adu, menajer tavsiyesiyle Polonya 2. lig takımlarından Sandecja Nowy Sacz'a imza attı.
2004'lü yıllarda futbol dünyasının 'yeni bir yıldız doğuyor' diyerek manşetler attığı Adu, henüz 27 yaşında Polonya 2. ligine transfer yaptı. Belki o dönemlerde dev bir kulübün himayesi altına girseydi çok farklı bir yerlerde olabilirdi. Aslında Adu'dan öğrenecek çok şeyimiz var... Mesela, 'nasıl bir çıkış yaptığın değil önemli olan,önemli olan bu çıkışı nasıl sürdürdüğün ve kontrol ettiğin...İşte Freddy Adu bu kontrolü sağlayamayanlar arasına girdi...

Freddy Adu'nun formasını giydiği takımlar;

DC Unite
Real Salt Lake
Benfica
Monaco
Belenenses
Aris
Rizespor
Philadelphia
Bahia
Jagodina
Kups
TB Rowdies
Sandecja Nowy Sacz

Kaynak: Haberler.com / Spor

Benfica Polonya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title