Haberler

15 Temmuz Şehitleri Futbol Turnuvası

Güncelleme:

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü'ne bağlı Yaz Kuran Kursları Arası 15 Temmuz Şehitleri Anısına düzenlenen Futbol Turnuvası heyecanı final maçıyla son buldu.

Doğukent İlköğretim Okulu Spor kompleksinde eleme usulüyle yaklaşık 11 Kuran Kursu'nun kıyasıya mücadele verdiği 15 Temmuz Şehitleri anısına düzenlenen turnuvada finale kalan Gafarlı Mahallesi Halil Arıkan Cami Kuran Kursu öğrencileri bu yılda rakiplerini bir bir eleyerek şampiyon oldu.

Finalde Doğukent Cami Kur'an Kursu öğrencileri ikinci olurken, Aslanbey Camii Kuran kursu ise üçüncü oldu. Anlamlı turnuvada 7-13 yaş arası minikler sahada tüm hünerlerini ortaya koyarken büyük bir centilmenlik örneği sergilediler.

Turnuva sonunda birinci olan Gafarlı Mahallesi Halil Arıkan Cami Kuran Kursu öğrencileri şampiyonluk kupasını Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Müftü Vekili Cumali Deniz'in elinden aldı. Öğrencilerin enerjilerini olumsuz yönde harcatmamak için spora teşvik ettiklerini belirten Deniz, "Turnuvanın, çocuklarımız daha iyi yaşasın diye canlarını feda eden 15 Temmuz şehitleri adına düzenlendiğini hatırlatarak,"15 Temmuz'da vatanı, milleti, dini mübini için şehit olan bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz."diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Yusuf Bayram Demirci konuşmasında;"Yaz Kur'an kurslarında okuyan çocuklarımızın arasında yapılan bu turnuvada aranızda bulunmaktan şeref duyuyoruz. Bize bu imkânı veren Müftülüğümüze ve başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Madalya ve kupalarını takdim etmek için buradayız. Bundan sonrada inşallah daha geniş kapsamlı daha hoş projelerde buluşmayı diliyoruz."dedi.
Turnuva birincisi Gafarlı Halil Arıkan Camii'nin imam Hatibi Mustafa Poyraz, sosyal aktivite olarak bu turnuvayı düzenlediklerini söyledi. Poyraz, güzel bir mücadele yaşadıklarının altını çizdi, kardeşlik mesafesi içinde bir turnuva daha gerçekleştirdik dedi. Öğrencilerin heyecan ve şevkle okumaya devam etmeleri, olumsuz şartlardan kurtulmaları için onlarla bir hoca öğrenci ilişkisi değil de bir abi kardeş ilişkisiyle beraber olduklarını belirten İmam hatip Poyraz gelecek sene daha kapsamlı bir turnuva düzenleyeceklerini söyledi.

Turnuvanın ikincisi Doğukent Cami İmam Hatibi Ali Sarıkaya yapılan etkinlikle Yaz Kur'an kurslarına renklilik kattıklarını söyledi. Üçüncü olan Aslanbey Camii Kuran Kursu öğreticisi Murat Çetinkaya da konuşmasında dereceye giren takımları tebrik etti.


MAÇIN HAKEMİ CAMİ İMAMI
Yaz Kur'an Kursları arasında yapılan futbol turnuvasının hakemliğini başarılı bir şekilde yöneten Doğukent Cami İmam Hatibi Fatih Balbaba adaletli, hak yemeden düdük çaldıklarını belirtti.
Daha sonra Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünce turnuvanın ilk dört takımına Madalya, Kupa ve hediyeleri Şube Müdürleri Mustafa Arguz, Yusuf Bayram Demirci, Cumali Deniz, Şevket Bozdoğan ile beraber Cami Kur'an Kursu İmam Hatibleri tarafından takdim edildi.
Turnuvada Gençlik Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde Kahramanmaraş Gençlik Spor İl Müdürlüğü yaptığı hizmetlerden dolayı takdir aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Poyraz Kuran-ı Kerim Kahramanmaraş Halil Arıkan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title