Haberler

15 Temmuz Rölyeflerine Yabancı Öğrenci Eli

SİVAS, DHA) SİVAS'ta 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşamını yitirenlerin isimlerinin işlendiği bayrak şeklindeki bakır rölyeflerin hazırlanmasında yabancı öğrenciler de görev alıyor.

SİVAS, DHA) SİVAS'ta 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşamını yitirenlerin isimlerinin işlendiği bayrak şeklindeki bakır rölyeflerin hazırlanmasında yabancı öğrenciler de görev alıyor.

Sivas'ta 15 Temmuz şehitleri adına yapılan bakır rölyef Türk Bayrakları, Uluslararası Münir Murat Ertekin İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından işleniyor. Bu bayraklar tamamlanıp sergilendikten sonra 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine teslim edilecek. Toplam 16 ülkeden 24 öğrenci bulunan okulda ağırlıklı olarak Gana, Kenya, Tanzanya, Afganistan, Pakistan ve Etiyopya'dan öğrenciler bulunuyor. Uluslararası Münir Murat Ertekin İmam Hatip Lisesi öğrencileri geleneksel Türk sanatlarını da öğreniyor. Halk Eğitim ve Sivas Belediyesi'nin girişimleri ile bu okulda öğrenim gören dünyanın 4 bir yanından gelen öğrenciler geleneksel Türk sanatlarından olan bakır rölyef dersi alıyor. Okullarında 3 hafta ders alan öğrenciler son derslerini İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Kültür ve Sanat Merkezi'nde aldı. Burada 15 Temmuz Şehitleri için hazırlanan Bayrak Timi ile birlikte Türk Bayrağından yapılan ve şehitlerin ismi yazan bakır rölyefleri hazırlayan öğrenciler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına yapılan bayrağı da kendisine hediye etmek istediklerini dile getirdiler.

Bakır rölyef dersi veren Necmettin Sadıkoğlu, "Dünyanın dört bir yanından gelen şehrimizde öğrenim gören öğrencilere Halk Eğitim Müdürlüğü ve Sivas Belediyesi ile birlikte kurs düzenliyoruz. Haftada iki gün verdiğimiz bakır rölyef dersi çerçevesinde bugünkü dersimizi İhramcızade Kültür Merkezi'nde vermek istedik" dedi. Düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Uluslararası Münir Murat Ertekin İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Yılmaz Türker, "16 ülkeden 24 öğrencimiz burada eğitim alıyorlar. Boş kalan zamanlarında da hem stres atıyor hem de Türk İslam Sanatlarını öğreniyorlar" şeklinde konuştu. Kurs öncesinde İhramcızade Kültür sanat merkezini gezen öğrenciler burada Sivas'ın manevi önderleri arasında yer alan İhramcızade İsmail Hakkı Toprak hakkında Sanat Merkezi'nden sorumlu olan Ümit Hüseyin Çelik'ten bilgi aldı. Burada konuşan Çelik, "16 ülkeden Uluslararası İmam Hatip Lisesi'nde öğrenim gören öğrencilerimizi ağırlıyoruz. Hocalarımız okullarında öğrencilere ders veriyorlardı. Bizde bu öğrenciler ile İhramcızade Kültür Merkezine gelerek hem İhramcızade İsmail Hakkı Toprak'ı yakından tanımalarını istedik hem de öğrencilerimizin farklı bir gün geçirmesine katkı sağlayalım istedik. Burada öğrencilerimize İsmail Hakkı Toprak'ı anlatarak aynı zamanda 11 dalda Türk İslam sanatlarına yönelik kurslarımız hakkında bilgi verdik" ifadesini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Sivas Kenya Gana Politika Güncel Haberler

title