Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Afşin ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, 7. Geleneksel Şehitleri Anma ve Yemliha Yürüyüşü düzenlendi.

Afşin ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, 7. Geleneksel Şehitleri Anma ve Yemliha Yürüyüşü düzenlendi.

Afşin Belediyesi tarafından düzenlenen ve Şehit Er Ömer Erüstün Meydanı'nda başlayan yürüyüşte vatandaşlar, Kur'anı- Kerim'de adı geçen Yedi Uyurlar'ın hatırasını canlandırmak ve şehitleri anmak için ilçe merkezine 6 kilometre uzaklıktaki Eshab-ı Kehf Külliyesi'ne kadar yürüdü.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, burada yaptığı konuşmada, ülkenin tarihinde kara bir gün olarak hatırlanacak bu günü milletin engin feraseti, dik duruşu sayesinde 15 Temmuz'u bir bayram olarak kutlayacaklarını söyledi.

15 Temmuz'u unutturmayacaklarını ifade eden Budan, şöyle konuştu:

"15 Temmuz hain darbe girişimi Türkiye'nin üzerine oynan en büyük oyunlardan biriydi. Irak'ta, Suriye'de ve Mısır'ın başına gelen olayların bizim de başımıza gelmesini sağlamaktı. Atalarımız, kanı ve canıyla bu toprakları korudu. 15 Temmuz'da olduğu gibi canımızla ve kanımızla bu toprakları korumaya, mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu ezanları Allah'ın izniyle dindirmeyeceğiz, al bayrağımızı indirtmeyeceğiz. Hain darbe girişiminin yıl dönümünde Geleneksel Yemliha Yürüyüşü ve Şehitleri Anma halk yürüyüşü gerçekleştirdik. Etkinliğe katılan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ise, 15 Temmuz 2016'da Türk milletinin sergilediği tavırla Eshab-ı Kehf ehlinin sergilediği tavır arasında benzerlikler olduğunu belirtti.

Başkan Güven, "1600 yıl önce, bu topraklarda yaşayan 7 yiğit genç, makamlarını, servetlerini, ailelerini bırakarak, canlarından vazgeçerek, batıla karşı, küfre karşı, şirke karşı kıyama çıkmış, Tek Allah'a inandıklarını, ondan başka ilah olmadığını ilan etmişlerdir. Tıpkı bir yıl önce, 15 Temmuz 2016'da, bir cuma akşamı Cumhurbaşkanımızın, Başkomutanımızın çağrısıyla meydanlara inen vatandaşlarımızın yaptığı gibi, kıyama kalkmış, zillete, esirliğe hayır demiştir. 15 Temmuz 2016 da aziz Türk milletinin sergilediği tavırla, Eshab-ı Kehf ehlinin sergilediği tavır arasında benzerlikler vardır. Tüm dünyaya tek ve mutlak galibin Allah olduğunun, güç sahibi olduğunu düşünen zavallılara ilanıdır." şeklinde konuştu.

Etkinlik, vatandaşlara çoban pilavı ikram edilmesinin ardından son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Fatih Güven Edip Budan Türkiye Yemliha Politika Güncel Haberler

title