Haberler

14 Mart Tıp Bayramı

Güncelleme:

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar ve İl Sağlık Müdürü Dr. Uğur Bilge, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar ve İl Sağlık Müdürü Dr. Uğur Bilge, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Milletvekili Günay, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede ilk günden itibaren en ön safta gece gündüz çalışan sağlık personelinin büyük bir fedakarlık yaptığını belirtti.

Tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutlayan Günay, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Tarih sizleri 'kahramanlar' olarak yazacak. Verdiğiniz mücadele gelecek nesillere örnek olacak. Teşekkürümüzü sadece bir gün hatırlayarak değil, en büyük teşekkürümüzü kurallara uyarak yapabilir, tüm sağlık çalışanlarımıza en büyük desteği verebiliriz. Lütfen bireysel sorumluluğumuzu unutmayalım. Her birey güvende, sağlıklı olmadan hiç kimse güvende olmayacak."

Ali Acar ise şunları kaydetti:

"Cihan hükümdarı Kanuni Sultan Süleyman'ın ifade ettiği, 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi' sözünün önemini özellikle içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde hep birlikte bir kez daha anlamış bulunduk. Sağlık, hayatımızın her döneminde olmazsa olmazımızdır. Sağlığımızın teminatı olan sağlık çalışanlarımızın fedakarca hizmetleriyle bugünleri de geride bırakacağız. Dün ve bugün olduğu gibi yarın da yine doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza ihtiyacımız olduğu gibi bizler de daima onların destekçisi olmaya devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerinde yer verdiği, milletimize ve devletimize bağlı, ülkesi için her türlü fedakarlığı canı pahasına göğüsleyen tüm sağlık çalışanlarımıza minnettarız."

Dr. Uğur Bilge de Tıp Bayramı'nın ilk kez İstanbul'un işgaline yönelik protestoda tıp öğrencileri ve doktorlar tarafından 14 Mart 1919'da kutlandığını aktardı.

Bilge, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sağlık sorunlarının ortadan kaldırılması adına her koşulda görev yapan sağlık çalışanlarımızın ortaya koyduğu çabanın değeri ölçülemez. İnsanlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve halkımıza daha sağlıklı bir hayat sağlamak için bütün zorluklara rağmen gece gündüz demeden onurlu ve kutsal bir görevi büyük özveriyle yerine getiren, sağlık çalışanlarımızı içtenlikle tebrik ediyorum. İnsanı yaşatmayı, insanın acısını azaltmayı ve insanlığa daha sağlıklı bir yaşam sunmayı ilke edinen, bu kutsal saygın ve onurlu mesleği büyük fedakarlıklarla yerine getiren, en güç koşullarda bile sağlık hizmetlerinin her alanında özveriyle çalışan tüm sağlık çalışanlarımızın günü kutlu olsun."

Kaynak: AA / Sağlık

Tıp Bayramı AK Parti Ali Acar 14 Mart Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title