Haberler

13 yaşındaki Emre, evin bahçesini hayvanat bahçesine çevirdi

Güncelleme:

KARS'ın merkez Cumhuriyet köyünde yaşayan Emre Salgar (13), evlerinin bahçesinde kedi, köpek, tavuk, horoz, kaz ve güvercin besliyor.

KARS'ın merkez Cumhuriyet köyünde yaşayan Emre Salgar (13), evlerinin bahçesinde kedi, köpek, tavuk, horoz, kaz ve güvercin besliyor. Can dostlarına gözü gibi bakan Salgar, birçok hayvanı da sahiplendi. Boyunlarına sarıldığı hayvanların bakımını eksik etmeyen Salgar, hayvanlara işkence edenlere de sitemde bulundu.

Kent merkezine 10 kilometre mesafedeki Cumhuriyet köyündeki çocukların birçoğu, eğitimlerinden artakalan zamanlarının büyük bölümünü hayvanların bakımıyla geçiriyor ardından da atlarına binerek, köy gezisine çıkıp, eğlenceli anlar yaşıyor. Çocuklar, büyükbaş ve küçükbaşlar, atlar ve kümes hayvanlarının yanı sıra evlerinde bekçilik yapan köpeklerini de büyütüyor.

Arda Salgar 'Tarzan' ismini verdiği atıyla Emre Salgar da 'Alkız' adlı atı ile karla kaplı köyün yollarından arazilerine kadar dolaşıyor. Her gün at binen Emre ve arkadaşı, Arda köyün gençlerine de örnek oluyor. Emre Salgar, hayvan sevgisinin küçük yaşlarda başladığını belirterek, "Kuş ve köpek derken cins horoz, tavuk, kaz ve atla devam etti. Sokakta çaresiz kalan hayvanları alıp evimin bahçesinde bakıyorum. 'Alkız' atımı da terk edilmiş yaralı bir halde buldum. Eve getirdim ve babamın da yardımı ile tedavi edip aylarca bakarak sağlığına kavuşturdum. Şimdi onunla çok iyi arkadaş olduk" diye konuştu.

Merkez Cumhuriyet Ortaokulu'nun 8'inci sınıf öğrencisi olan Emre Salgar, kendisi gibi hayvansever olan babası Nihat Salgar'ın da desteği ile evin bahçesini hayvanat bahçesine çevirdi. Bahçede koşarak hepsiyle ayrı ayrı ilgilenen Salgar, beslediği her hayvana da isim verdi. Hayvanlara şiddet haberlerini izlediğinde çok üzüldüğünü belirten Salgar, şunları söyledi:

"Ben hayvanlarımla konuşuyorum, onlara sarılıyor ve öpüyorum. Onlar benim canlarım. Evinde veya bahçesinde hayvan bakanlar böyle baksın. Yemeğini, suyunu aksatmasınlar. Onlara sevgileriyle yaklaşsınlar. 1 yıldır at biniyorum. İleride hayalim de at binicisi olmak. 'Alkız', sahipsizdi. Onu bulduğumda ölüyordu ama şimdi çok iyi. Her hayvanı seviyorum onlar da beni çok seviyor. Hayvanlara eziyet etmesinler onlarda birer can."

Baba Nihat Salgar (48) da "Hayvan sevgisi bebekken vardı. Kuşları ve köpekleri çok severdi. Küçüklüğü hep onlarla geçti. 4 çocuğum var, Emre 2'ncisi. Sahipsiz hayvanları getirip evin bahçesinde büyütüyor. Onlara çok iyi bakıyor. Biz de destek veriyoruz. Tüm hayvanların da onu çok sevdiğini görebiliyoruz" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title