Haberler

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

Türkçeder tarafından düzenlenen olimpiyatların Muğla etkinlikleri Bodrum'da yapıldı.

Türkçeder tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Muğla etkinlikleri Bodrum ilçesinde yapıldı.

Bodrum Antik Tiyatro'da gerçekleşen ve sunuculuğunu Ertem Şener ile Kosovalı öğrenci Ermira Krusha'nın yaptığı etkinlikte 20 ülkeden 60 öğrenci sahne aldı.

Etkinliğe Tertip Komisyonu Başkanı Ayhan Bermek, AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, etkinliğe katılan çocukların performanslarını tüyleri ürpererek izlediklerini söyledi. Meclis'teki görevi nedeniyle dünyanın birçok ülkesinde Türkçe Olimpiyatları'na katılan çocuklarla daha önce bir araya geldiğini belirten Özden, "Onlar çok yoğun bir şekilde, büyük bir heyecanla bu olimpiyatlara hazırlanıyorlar. İçlerinden bir tanesinin buraya gelmesi adeta o ilin, ilçenin buraya gelmesi gibi. Bu çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ise olimpiyatların Bodrum'da yapılmasının büyük önemi bulunduğunu ve kendilerini çok mutlu ettiğini bildirerek, "Türkçemiz tarihte hep barışın, kardeşliğin ve medeniyetin sembolü olmuştur. Bizim tarihimizi, kültürümüzü, medeniyetimizi bütün dünyaya yayan, Türk okullarını kuran öğretmeneleri, öğrencileri selamlıyorum. Bütün dünyada İstiklal Marşı'mızın çalınmadığı, şanlı bayrağımızın dalgalanmadığı, Türkçemizin konuşulmadığı hiçbir ülke kalmayana kadar bu hareketimiz inşallah devam edecektir" diye konuştu.

Etkinlikte Uganda'dan gelen ekip, Denizli yöresine ait halk oyununu sergilerken, Moldova, Bulgaristan grubu ise kendi yörelerine ait halk dansını sundu. Etkinliğe katılan öğrenciler '"Sevda Değil", "Seni Sordum Yıldızlara", "Şimdi Aşk Zamanıdır", "Severek Ayrılalım", "Senden Vazgeçmem", "Hatasız Kul Olmaz" şarkılarını seslendirdi.

Etkinlik, öğrencilerin hep birlikte "Yeni Bir Dünya" şarkısını söylemesiyle sona erdi. - Muğla

Kaynak: AA / Güncel

Ayhan Bermek Ertem Şener Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title