Haberler

100'ümüz Bir Özümüz Bir" Programı

Azerbaycan'ın kuruluşunun ve Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla Erzurum'da Nuri Paşa Bahçesi ve 100. Yıl Kahramanlar Anıtı'nın açılışı yapıldı.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Şükrüpaşa Mahallesi'nde "100'ümüz Bir Özümüz Bir" programı kapsamında bahçe ve anıtın açılışı dolayısıyla düzenlenen törendeki konuşmasına, şair Mithat Cemal Kuntay'ın "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" dizelerini okuyarak şehitlere rahmet dileyerek başladı.

Azerbaycan ve Erzurum'un 100. yıl dönümü etkinliklerine katılmak için kente geldiğini belirten Paşayeva, " Erzurum, hem Azerbaycan hem Türkiye hem de Türk dünyası için önemli bir kaledir. Burası Ermesi çeteleri ve arkasındaki güçlerin planlarıyla çok zulüm görmüştür, bunların hepsini biliyoruz. O yüzden Erzurum kolay şekilde Erzurum olmadı." dedi.

Paşayeva, bundan 100 yıl önce insanların destan yazdığına işaret ederek "Erzurum düşmana öyle bir ders vermiş kahraman bir şehirdir ki o kahramanlık tarihinin 100. yıl dönümünde dedelerimizi, ninelerimizi alkışlamak gerekir. O dönemde Azerbaycan topraklarında da aynı insanlık dışı cinayetleri yapmışlar. Vatan evlatları canlarını, mallarını vermişler ama vatanlarını vermemişler." diye konuştu.

Türkiye ve Azerbaycan'ın iki devlet tek millet olduğunu vurgulayan Paşayeva, iki devletin kurulması için düşmana karşı mücadelede aynı safta yer aldıklarını dile getirdi.

Paşayeva, vatan topraklarının daha güçlü olması için adını tarihe yazanların büyük işler yaptığını belirterek şunları söyledi:

"Birinci Dünya Savaşı sırasında Türk Kafkas İslam Ordusu, kahraman Nuri Paşa başkanlığında Ermeni çeteleri ve arkasındaki güçlerin insanlık dışı faaliyetlerine karşı Azerbaycan'a desteğe gelmiştir. İletişimin olmadığı dönemde o ruh ve fikir birliği ile gitmiş ve devletimizin güçlü olması için hayatlarını feda etmiştir. Çünkü neresi olursa olsun vatanımıza el uzatanın elini kesmeyi birlikte başarırız. O dedelerin torunlarıyız ki biz de bunu yapma ruhu ve gücündeyiz."

Anıt açılışının önemli bir vefa örneği olduğunu ifade eden Paşayeva, "Afrin'de terörün kökünü kazımak için mücadele eden ve 'Ülkümüz kızıl elma' diyen Mehmetçiklerimize selam olsun. Her şeyimizle kardeşleriniz olarak yanınızdayız ve gerekirse canımızı bu vatana feda ederiz. O yüzden bilsinler ki karşılarındaki sadece Türkiye değil. Türkiye'nin sesine ses verecek on milyonlarca milletin evladı bir gecede hepsi bir arada olur."

Konuşmaların ardından Nuri Paşa Bahçesi ve 100. Yıl Kahramanlar Anıtı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Programa AK Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ganire Paşayeva Azerbaycan Türkiye Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title