Haberler

10. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu

Eskişehir'de, merkez Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen "10. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu" başladı.

Eskişehir'de, merkez Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen "10. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu" başladı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, İsmet İnönü Caddesi'ndeki ETİ şirketler grubuna ait bisküvi fabrikasında düzenlenen sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, ilkini 2001 yılında gerçekleştirdikleri etkinliğin dünyada eşi benzeri olmayan çok önemli bir sempozyum olduğunu söyledi.

Sempozyumda sadece heykel yapımı değil sergi, görsel şov, yemek yarışmaları ve çeşitli sanatsal etkinlikler düzenleneceğini ifade eden Ataç, şunları kaydetti:

"Bu zamana kadar 90 sanatçıyı ağırladık. En büyük hayalimiz pişmiş toprak veya çağdaş sanatlar müzesi açabilmek. Sempozyum bu yıl Ali Rıza Karık anısına düzenlenecek. Böyle uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptığımız için gurur duyuyoruz. Türkiye'nin yanı sıra Avusturya, Almanya, Çin, Fransa, Gürcistan ve Tayland'dan sanatçılarımız burada. Gerçekten çok güzel eserler yapılıyor. Türkiye'de sanat projeleri çok fazla yürümüyor ancak Eskişehir halkı sanata sahip çıkıyor. Bugün buradaki katılıma bakıldığında sempozyumun kent için ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Yıllardır ortaya çıkan eserlerle Tepebaşı bölgesi, adeta açık hava pişmiş toprak müzesi gibi oldu."

Sempozyumun açılışına, CHP Eskişehir milletvekilleri Cemal Okan Yüksel, Gaye Usluer ve Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ETİ Şirketler Grubu Onursal Başkanı Firuz Kanatlı, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum kuruluş yöneticileri, vatandaşlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlik 2 Ekim'e kadar sürecek.

Kaynak: AA / Güncel

Eskişehir Tepebaşı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title