Haberler

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı basının, demokratik toplumların sağlıklı şekilde yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geldiğini belirtti.

Mayda, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajında, basın kuruluşlarının halkla idari birimler arasında köprü görevi görerek kamuoyunun doğru bilgilenmesini sağladığını ifade etti.

Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı basının, demokratik toplumların sağlıklı şekilde yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geldiğine dikkati çeken Vali Mayda, yazılı, görsel, işitsel basın yanında son zamanlarda etkinliği hızla artan sosyal medyanın da bu anlamda bir basın aracı olarak hayatımıza girdiğini kaydetti.

Kamu yararı gözetilerek farklı düşünce ve görüşlerin ifade edilmesine imkan sağlamak gibi önemli bir görevi yerine getiren basının, tarafsızlık ilkesinden hareketle kamuoyunun doğru haber alma hakkını kullanabilmesine de vesile olduğunu vurgulayan Mayda, şunları kaydetti:

"Çok yoğun ve hızlı bir çalışma temposu gerektiren gazetecilik mesleği, dünyanın her yerinde özveri isteyen, stresli ve kimi zaman çok zor şatlar altında ifayı gerektiren meslekler grubunda yer almaktadır. Özellikle savaş ortamlarında görev yapmaya çalışan gazeteciler hem görevlerini zor şartlarda yerine getirmeye çalışırken hem de çatışan gruplar veya ortamdan faydalanan marjinal gruplar tarafından kaçırılma, alıkonma gibi durumlara da maruz kalabilmektedirler. Nitekim hemşehrimiz olan Bünyamin Aygün de görevli olarak gittiği Suriye'de, yaşanan olayları aktardığı sırada bir grup tarafından kaçırılmış ve kırk gün süren esaretin sonucunda özgürlüğüne ancak kavuşabilmiştir. Aygün'ün sağ salim ailesine ve sevenlerine kavuşmasının hem bizleri hem de tüm gurbet ve sıladaki Gümüşhanelileri sevindirdiğini belirtmek isterim. Bu düşüncelerle zor şartlarda ve özveriyle görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan, halkı doğru, tarafsız ve güvenilir bilgilerle aydınlatan ve bu uğurda hizmet veren tüm basın mensuplarını tebrik eder, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutlar selam ve sevgilerimi sunarım." - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Gazeteciler Günü Bünyamin Aygün Yusuf Mayda Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title