Haberler

1. Malatya Film Platformu'nun Açılışı Yapıldı

Bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Malatya Uluslararası Film Festivali" kapsamında 1. Malatya Film Platformu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Malatya Uluslararası Film Festivali" kapsamında 1. Malatya Film Platformu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ertan Mumcu, festival öncesi Türk sinemasının konuşulduğu sempozyumlar düzenlediklerini belirtti.

Film platformunun kente katkı sunacağına inandığını anlatan Mumcu, "Film platformu 108 senaryoyla artık senaryoların kendini ifade edebileceği bir şekle büründü. 12 eser yarışmaya değer bulunmuş, inşallah onlardan 2 güzel eser de Ertem Eğilmez Aile Filmleri Yapım Destek Ödülü ve TRT Ön Alım Desteği kazanacak." dedi.

Festival direktörü Suat Köçer de Türk sinemasında son yıllarda aile kavramıyla ilgili ciddi deformasyonlar bulunduğuna işaret ederek, "Ne yazık ki aileye negatif bir yaklaşım var, oysa ki aile hayatın her alanında bizi bir arada tutan, yaşatan, belki hayatımızın sonuna kadar bizi motive eden bir kurum. Bu yapıyla neden bu kadar problemli bir ilişki kuruyoruz? Bu soru çok önemli, biz sinemacılar açısından." ifadelerini kullandı.

Platformun aile ve aile sorunlarına pozitif bakan senaryolara destek verme kararı aldığını aktaran Köçer, "Eğilmez Aile Filmleri Yapım Destek Ödülü dedik çünkü Eğilmez aileyi filmlerinde iyimser bir perspektifle yorumlayan bir usta. Onun filmlerinde hayatın tüm zorluklarına rağmen dayanışma içinde olan aile bireylerini görürüz. 100 bin lira gibi bir ödülle desteklemeye karar verdik." diye konuştu.

Atölye konuğu yapımcı yazar Eğitmen John Morrissey platforma davet edildiği için mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Yönetmen Tony Kaye ise Malatya için yazdığı İngilizce yazıyı gitar eşliğinde okudu.

Kaynak: AA / Güncel

Ertem Eğilmez Ertan Mumcu Suat Köçer Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title