Haberler

1. Kazdağları Yaban Mantarı Eğitim Festivali - Balıkesir

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından çiftçiye ek gelir getirmesi amacıyla düzenlenen "1. Kazdağları Yaban Mantarı Eğitim Festivali" başladı.

Burhaniye ilçesindeki Büyükşehir Belediyesi Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi'nde düzenlenen festivalin açılışında konuşan Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Türkiye'de ilk kez mantar festivali düzenlendiğini söyledi.

Tüzün, festival kapsamında, mantarla ilgili eğitim ve saha gezilerinin yanı sıra konserler düzenleneceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Vatandaşımıza, köylü halkımıza doğal alternatif geçim kaynaklarını göstermemiz lazım. İşte bu düşünceyle yola çıktık. Doğa bizlere bunları veriyor. Bizler sadece yol göstermeye çalışıyoruz. Alternatif geçim kaynağı getirecek bitkileri araştırıp öncülük görevini yürütüyoruz. Çiftçi Eğitim Merkezi olarak belki Türkiye'de tekiz. Burada 3 laboratuvar kuruyoruz ve çok ciddi çalışmalara imza atmaya başladık. Çiftçiye yeni üretim alanları, yeni gelir kapıları bulmak, köprü görevi görmek için çabalıyoruz."

Konuşmaların ardından, resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi, Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi ekibi halk dansları gösterisi sundu.

Yaklaşık 50 çeşit mantarın sergilendiği festival programının ilk gününde bu bitki üzerine bilgilendirme yapıldı.

Etkinliğin ikinci gününde ise katılımcılar Kazdağlarına giderek mantar toplayacak ve aldıkları eğitimleri, akademisyenler nezaretinde pratikte uygulama fırsatı bulacak.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Mekin Balıkesir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title