Haberler

Zümrüd-ü Anka" Müzikali Expo 2016'da Sahnelendi

Türk tarihi ve kültürel değerlerinin dünyaya tanıtımı amacıyla Cumhurbaşkanlığı himayelerinde TRT tarafından hazırlanan "Zümrüd-ü Anka" müzikali, EXPO 2016 Antalya'da sahnelendi.

Türk tarihi ve kültürel değerlerinin dünyaya tanıtımı amacıyla Cumhurbaşkanlığı himayelerinde TRT tarafından hazırlanan "Zümrüd-ü Anka" müzikali, EXPO 2016 Antalya'da sahnelendi.

EXPO 2016 Antalya Kır Aktivite Alanı'nda gerçekleştirilen müzikalin ilk gösteriminde, Türk halk ve sanat müziğinden caza kadar geniş bir repertuvar sunuldu.

Sanatçılar ve teknik ekiple toplam 150 kişinin görev aldığı müzikalde, ileri teknolojiden yararlanılan sahne tasarımı ve görsel efektler dikkati çekti.

Alanı dolduran müzikseverler zaman zaman şarkılara eşlik ederken, birçok kişi ise cep telefonlarının kameralarıyla müzikali kaydetmeye çalıştı.

Müzikalde, Türk müziğinin en seçkin ve bilinen eserleri, TRT Ankara Radyosu Çok Sesli Korosu, TRT İstanbul Hafif Müzik ve Caz Orkestrası, TRT Ankara-İstanbul- İzmir Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği sanatçıları tarafından seslendirildi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve TRT Genel Müdürü Şenol Göka'nın da izlediği müzikal ayakta alkışlandı.

Göka, gösteri sonunda yaptığı konuşmada, müzikalle uluslararası anlamda büyük bir organizasyona imza attıklarını söyledi.

Müzikalin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hazırlandığını kaydeden Göka, emeği geçenlere tek tek teşekkür etti.

Zümrüd-ü Anka müzikalinin Türkiye'yi özetlediğini vurgulayan Göka, "İşte Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Boşnak burada. Siz de gördünüz. Sünni, Alevi burada. Hepsi burada. Dolayısıyla da tam bir Türkiye özeti. Nasıl 15 Temmuz'da sahip çıkmamız gereken bir güzellik olduğunu herkese, sizler başta olmak üzere sanırım gösterdik. Biz bu güzelliği kimseye vermedik, vermeyeceğiz. Bunun böyle güzel olduğuna inanıyoruz ve böyle yaşamak istiyoruz. Dolayısıyla da bu medeniyet müzikalini bunun bir özeti olarak size sunduğumuzu düşünüyorum." dedi.

Türel de sanatçıları ve tüm katılımcıları yarın Antalya'da başlayacak piyano festivaline davet etti.

Müzikal 25 Eylül'e kadar EXPO Antalya'da sahnelenecek.

Işık, ses, müzik ve dansı birleştiren müzikal, birçok ülkede gösterime girerek Türk tarihi ve kültürünün aktarılmasında önemli bir rol üstlenecek.

Zümrüd-ü Anka müzikalinin şefliğini Musa Göçmen yapıyor, libretto ve sanat yönetmenliğini Sırrı Ali Talay, koro şefliğini Elnara Kerimova üstleniyor.

Koreografilerini Emre Çelik, Dinçkal Tunca ve Benan İlaslan Salar'ın yaptığı müzikalde, kostüm tasarımı Serdar Başbuğ'a ait.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Antalya İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title