Haberler

Zonguldak: Zonguldak'ta Yerel Yönetimler

Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'nde belediye tarafından gerçekleştirilen "7. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali" başladı.

Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'nde belediye tarafından gerçekleştirilen "7. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali" başladı.

Alaplı'da bu yıl 7.'si gerçekleştirilen Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin açılışı Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Açılışa Zonguldak AK Parti milletvekilleri Fazlı Erdoğan, Polat Türkmen, Alaplı Kaymakamı Celalettin Cantürk, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Ereğli Belediye Başkan Vekili Aydın Karadağ, Çaycuma, Devrek, Ormanlı ve Güneşli belediye başkanları, Alaplı ve Ereğli siyasi parti ilçe başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından festival korteji oluşturuldu. Festival kortejine protokolün yanısıra İstanbul'dan gelen mehteran takımı eşliğinde Bulgaristan, Makedonya, Meksika, Bosna-Hersek dans grupları ve Kocaeli bölge tiyatro grubu katıldı.

Alaplı Belediye Başkanı Faruk Çaturoğlu, Alaplı festivalinin Türkiye'de sayılı festivaller arasında olduğunu belirterek, "Festivalimize katılan herkese teşekkür ederim. Alaplı festivali nitelik ve içerik acısından Türkiye'nin sayılı festivallerinden biri olmuştur. Festivalimizde sadece halk konserleri değil spor faaliyetleri de yer alıyor. Bunlardan Ata sporu olan Yağlı güreşler ve yine ata sporumuz olan at yarışları var. Festivallerin bir amacıda, insanlar arası ve kültürler arası birlik beraberliği arttırmaktır" dedi.

Kaymakam Celalettin Cantürk ise festivallerin amaçlarından birinin de Türk kültürünün yaşantısını özelliklerini tüm dünyaya duyurmak olduğunu ifade etti. AK Parti Zonguldak milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen'de birer konuşma yaparak dünden bugüne Türkiye'de güzel işlerin olduğunu, festivallerin kültürleri biraraya getirmesinin kardeşlik ve birlik beraberlikleri pekiştirdiğini kaydetti. Daha sonra yerli ve yabancı dans grupları gösterilerini gerçekleştirdi. Mehteran takımının gösterilerini ise yaklaşık 2 bin kişi izledi. Başkan Çaturoğlu ve Milletvekili Erdoğan, mehteran takımına katılımlarından dolayı teşekkür ederek çeşitli hediyeler verdi.

Festivalin ilk gecesinde sahne alan Ertuğrul Erkişi ve Minik Dualar grubunu binlerce kişi izledi. Minik Dualar Grubu'nun okuduğu dualar ve ilahiler vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı. Başkan Çaturoğlu, Ertuğrul Erkişi yönetimindeki Minik Dualar Grubu'na çeşitli hediyeler verirken, festivalin ilk günü havai fişek gösterileriyle sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title