Haberler

Zonguldak'ta Özel Ufuk Koleji'nden Türkiye Birinciliği

Maliye Bakanlığı Tarafından Düzenlenen ve €˜vergi' Bilincini Okul Çağındaki Çocuklara Aşılamak Amacıyla Düzenlenen Şiir Yarışmasında Zonguldak Özel Ufuk İlköğretim Okulu Öğrencisi Doğuş Kökarttı Türkiye Birincisi Oldu.

Maliye Bakanlığı tarafından düzenlenen ve ‘Vergi' bilincini okul çağındaki çocuklara aşılamak amacıyla düzenlenen şiir yarışmasında Zonguldak Özel Ufuk İlköğretim okulu öğrencisi Doğuş Kökarttı Türkiye birincisi oldu.

Maliye Bakanlığı'nca genç nesillere ‘Vergi' bilincini aşılamak amacıyla ilköğretim okulları arasında düzenlenen ‘Vergi' konulu resim, şiir ve afiş yarışmasında Zonguldak Özel Ufuk İlköğretim Okulu öğrencisi Doğuş Kökarttı Türkiye birincisi oldu. 19. Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde 31 Ekim â€" 31 Aralık 2007 tarihlerinde, ilköğretim okullarında ‘Vergi' konulu şiir, resim ve afiş alanında düzenlenen yarışmada, illerinde dereceye giren eserler arasında, branş eğiticilerinden oluşan jüri üyeleri tarafından resim, şiir ve afiş dalında Türkiye birincisi, ikincisi ve üçüncüsü belirlendi. Buna göre Zonguldak Özel Ufuk İlköğretim Okulu 8-A sınıfı öğrencilerinden Doğuş Kökarttı'nın "Ben Vergiyim" isimli şiiri Türkiye birinciliğine seçildi. Başarılı öğrenci Kökarttı ile Türkçe öğretmeni Davut Demirbaş, Maliye Bakanlığı tarafından önümüzdeki günlerde düzenlenecek ödül töreninde 2'şer bin YTL para ile ödüllendirilecek. Başarılı öğrenciler ile basın toplantısı düzenleyen Özel Ufuk İlköğretim Okulu Müdürü Gökhan Altıntaş, "Öğretmen ve öğrencimizin başarısıyla onur duyduk. Sadece eğitimde değil, sanatta da ülke çapında birincilikler elde etmek bizi daha çok mutlu ediyor. Bu ödüller, gelecek başarılar için bizi kamçılıyor ve eğitimcilikteki çizgimizin doğruluğunu ispatlıyor. Bu başarıyı bize yaşatan öğrenci ve öğretmenimizi tebrik ediyorum" dedi.

(SŞ-SŞ-Y) 07.03.2008 17:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title