Haberler

Zonguldak'ta Organları Bağışlanan İlk Kişi Olan Burcu Onat'ın İsmi Hastane Servisine Verildi

Zonguldak'ta İki Ay Önce Trafik Kazasında Yaralanan ve Beyin Ölümü Gerçekleştikten Sonra Ailesi Tarafından Organları Bağışlanan 6 Yaşındaki Burcu Onat'ın Adı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde Açılan Özel Servise Verildi.

Zonguldak'ta iki ay önce trafik kazasında yaralanan ve beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesi tarafından organları bağışlanan 6 yaşındaki Burcu Onat'ın adı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde açılan özel servise verildi.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde hayırsever vatandaşların yardımlarıyla yaptırılan 20 odalı özel servis törenle açıldı. Törene Vali Yavuz Erkmen, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Fazlı Erdoğan, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç, İl Sağlık Müdürü Murat İlikhan, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve hastane personeli katıldı.

Vali Erkmen, "Hastanede daha sonra yapılacak olan projeye de Saltukova'da hayatını kaybeden ve organları bağışlanan Hüseyin Topcuoğlu'nun isminin verilmesini istiyorum. Sizlere böyle bir öneri sunuyorum. Zonguldak'ta ki vatandaşların bazıları organ bağışında duyarlı ama bunlar yetmiyor, herkesin çok duyarlı olması gerekiyor" dedi. Her şeyi devletten beklemenin yanlış olduğunu kaydeden Erkmen, "Durumu iyi olan hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarıyla bu özel servis açıldı. Hep aynı kişilerin yardım etmesiyle bu işler yürümez. Herkesten yardım bekliyoruz. Bu servisin yapımında emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Burcu Onat'a da Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Vali ve milletvekilleri servisin açılışını gerçekleştirdiler.

(ET-AK)

26.09.2007 18:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title