Haberler

Zonguldak'ta Heyelandan Bir Ev Hasar Gördü, Yol Ulaşıma Kapandı

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Çayırlı Köyü'nde meydana gelen heyelanda zarar gören iki katlı bir ev boşaltıldı, 70 köye ulaşımı sağlayan yol ise kapan

Ereğli ilçesinde karların erimesi ve sağanak yağmur nedeniyle Çayırlı Köyü'nde meydana gelen heyelanda 6 kişilik ailenin yaşadığı iki katlı ev yıkılma tehlikesine karşı boşaltıldı. Köyde evlere elektrik ve su verilemiyor. Köy muhtarı Ercan Aydın, yolda oluşan yarılmanın devam etmesi durumunda en az 15 hanenin yaşadığı evlerde de hasar oluşabileceğini söyledi. Muhtar Aydın, içme suyu boru hattında da hasar oluştuğu için bazı evlere su verilemediğini de belirterek şunları söyledi:

"Yaklaşık 800 metre boyunda derin çatlaklar var. Çatlağın genişliği ise 11 metre ile 3 metre arasında değişiyor. Kayma hala devam ediyor, risk altındayız. Şuan burada bulunmamız bile güvenli değil. 15-20 hanelik bir mahallemiz daha var, çatlak böyle devam ederse daha büyük sıkıntı yaşayabiliriz. 70 haneye ulaşımı olan yolumuz çöktüğü için kapalı. Acil bur durum olsa ulaşım yok. Hastamız olursa, sırtımızda taşıyacağız, yapacak bir şey yok. Köyümüzün su boruları da patladı. Aynı zamanda, 10 dönüm kadar fındık arazisi ve meyvelikler de hasara uğradı."

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, hasarlı evde incelemelerde bulundu. Bu ev de yaşayan 6 kişi geceyi komşularında geçirmek üzere tahliye edildi.

- Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ercan Aydın Zonguldak Çayırlı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title