Haberler

Zonguldak'ta Cemaat Okullarına Baskın

Zonguldak'ta, Gülen Cemaatine yakınlığıyla bilinen okul ve dershanelere polis baskın yaptı.

Zonguldak'ta, Gülen Cemaatine yakınlığıyla bilinen okul ve dershanelere polis baskın yaptı.

Zonguldak merkezde cemaate yakınlığıyla bilinen 1 kolej, 2 dershane, Ereğli ilçesinde 1 kolej, 1 dershane ve 1 kreş ile Çaycuma ilçesinde 1 kolej ve 1 dershaneye sabah eş zamanlı baskın yapıldı. Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, maliye, milli eğitim, tarım, itfaiye, SGK görevlileri eşliğinde yaptığı baskında okul ve dershanelerde arama yapıldı. Bilgisayar ve fatura kayıtları incelendi. Denetim sırasında kayıt ve kayıt yenilemek için kurumlara gelen veliler içeriye alınmadı.

FETHULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜNE MALİ KAYNAK

Zonguldak'taki kolejde yapılan aramalara eşlik eden Avukat Burhan Temel Çınar, operasyonun, müvekkillerine ait kurumların Fethullahçı terör örgütüne mali kaynak aktardığı gerekçesiyle yapıldığını söyledi. Çınar, "Bu kapsamda bilgisayarlar ve evraklar inceleniyor. Biz kendi açımızdan yasaya ve mevzuata uygun olmayan hiçbir şey hiçbir işlemimiz ve eylemimiz olmadığı için bu araştırmalardan rahatsız değiliz" dedi.

Söz konusu kurumların düne kadar Türkiye çapında ve uluslararası alanda başarı elde etmiş kurumlar olduğuna işaret eden Çınar, "Fakat arama kararında şöyle bir tespit var: 1970'den itibaren Fethullahçı terör örgütünün oluştuğu söylenmiş. Yıl 2015 olmuş. Bu tarihe kadar neredeydiniz? Bu dershaneler, bu kurumlar her yerde başarı kazanıyor. Bizim kanundan gizleyeceğimiz hiçbir husus bulunmamaktadır" diye konuştu. Avukat Çınar, aramaların tutanak haline getirilip bunun savcılık tarafından değerlendirileceğini söyledi. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burhan Temel Çınar Zonguldak Çaycuma Cemaat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title