Haberler

Zonguldak Limanına Üç Milyon Euroluk Römorkör

Zonguldak'ta kurulu Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait 45 ton çekme gücüne sahip 3 milyon 390 bin euro'ya yaptırılan Taşkömürü-1 adlı römorkör hizmete girdi.

TTK Limanı'nda gerçekleştirilen törene, TTK Genel Müdürü Burhan İnan'ın yanı sıra daire başkanları, idari amirler katıldı. Duaların okunmasının ardından kurban kesimiyle devam eden tören deniz gezisiyle tamamlandı.

45 ton çekme gücüne sahip, 26 metre boyunda, 9.5 metre eninde 11 knot hıza sahip römorkör, TTK'nın işlettiği Zonguldak Limanı'nda hizmet verecek. Yangınlara köpük veya deniz suyu ile müdahale edebilecek iki yangın monitörü olan römorkörün, 5 ton kaldırma gücünde servis vinci bulunuyor. Tuzla'da 400 günde inşa edilen römorkörün bedelinin 3 milyon 390 bin Euro olduğu bildirildi.

TTK Genel Müdürü Burhan İnan, Zonguldak Limanı'nın işletmeciliğinin Türkiye Taşkömürü Kurumu tarafından yapıldığını belirterek şöyle konuştu: "Daha önce bu işleri Kıyı Emniyeti'nden kiraladığımız iki römorkör ile yapmaktaydık. Geçen yıl yaptığımız ihale ile bu römorkörü inşa ettirdik. Bu gün teslim aldık. Bu römorkör 45 ton çekerli, Kıyı Emniyeti'nden kiraladığımız römorkörler 26-27 ton çekerliydi. Dolayısıyla limanda bundan böyle çok daha güvenli ve çok daha hızlı römorkaj hizmetlerini yapabileceğiz. Son derece modern ve her şeyi otomatik altı kişilik mürettebat vasıtası ile kumanda edilen bir römorkör. Zonguldak Limanı'na çok daha etkin ve güvenli hizmet verebilmesi adına kurum olarak elimizden gelen çabayı göstermekteyiz. Liman sahasında betonlama işini ihale ettik. Şu an firma çalışıyor. Sahayı aydınlattık. Birer birer bütün eksiklerimizi gideriyoruz. Zonguldak Limanı'nın hizmet vermesi için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz."

İnan ayrıca, Kıyı Emniyeti'nden kiralanan ve bir süredir kullanımda olan römorkörlerden birisinin iade edileceğini bildirdi. İnan, römorkörün yaklaşık 10 milyon TL bedelle yapıldığını ifade etti. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Burhan İnan Zonguldak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title