Haberler

Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekimlere Teknik Gezi

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (Tar-Gel) kapsamında merkeze bağlı köylerde çalışan Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekimlere teknik gezi düzenledi.
Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube...

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (Tar-Gel) kapsamında merkeze bağlı köylerde çalışan Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekimlere teknik gezi düzenledi.

Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2013 yılı il yayım programını gereği ilimizde meyveciliğin problemlerinin çözümü, yeni tekniklerin kullanılması, verimliliğin artırılması, ticari meyveciliğin geliştirilerek profesyonel işletmeciliğin oluşturulması amacıyla bölgenin en büyük modern kapama bodur elma bahçe tesisine teknik gezi düzenlendi.

Sofça köyü Porsuk baraj sahası yayında kurulu bulunan 250 dekarlık arazi üzerine tesis edilen organik elma bahçesi ziyaretine İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Murat Tekeli, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mustafa Kurt, şube teknik personelleri, merkez Tar-gel personeli ile Vadi Ziraat ortaklarından Fahri Öz katıldı.

Çevre ve insan sağlığını ön planda bulunduran, ekolojik olarak üretimi yapılan modern bir bodur elma bahçesi ile sertifikalı meyve fidanı üretimi ve bunun yanında sofralık üzüm bağları ve çeşitli sebze ürünlerinin yetiştirilip satışa sunulduğu profesyonel bir işletme olduklarını belirten şirket ortaklarından Fahri Öz, 165 dekar arazi üzerine kurulu bulunan elma bahçesinde granny smith, galaxy gala, breaburn, summer red, red chief ve pink lady cinsi çeşitlerin üretiminin yapıldığını belirterek, ürünlerin yetiştiği alanları ve uygulama tekniklerini paylaşmayı bir insanlık sorumluluğu olarak gördüklerini söyledi.

Kütahya'da bulunan 6 bin hektar meyve alanının 600 hektarında elma üretimi yapıldığını belirten İl Müdür Vekili Murat Tekeli, tarıma profesyonel bir gözle yaklaşmayı sağlamak, çiftçilere yol göstermek için Tar-gel personelinin çalıştıkları bölgelerde üreticileri kapama meyve bahçe tesisi konusunda bilinçlendirerek bu konuda öncülük etmeleri gerektiğini ifade etti. Murat Tekeli, Vadi Ziraat Tarım şirketi ve çalışanlarına oluşturulan örnek organik meyve bahçesi tesisi için teşekkür etti.

Bahçede yetiştirilen organik elma çeşitleri hakkında Vadi Ziraat Tarım şirketi temsilcisi tarafından bilgiler verilerek, tesis içerisinde bulunan elma çeşitlerinin sulama, budama, hastalık ve zararlılarla mücadele ve hasat teknikleri konularında sorunlar ve çözüm önerileri hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Tekeli Kütahya Porsuk Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title