Haberler

Zeytinburnu'nda '15 Temmuz Destanı' Sergisi Açıldı

Zeytinburnu’nda , 15 Temmuz hain darbe girişiminin hafızalardan silinmemesi için Türk milletinin destansı direnişini konu alan ’15 Temmuz Destanı’ fotoğraf sergisi açıldı.

Zeytinburnu'nda, 15 Temmuz hain darbe girişiminin hafızalardan silinmemesi için Türk milletinin destansı direnişini konu alan '15 Temmuz Destanı' fotoğraf sergisi açıldı.

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında ve sonrasında çekilen yaklaşık 60 tane fotoğraftan oluşan sergi, Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı'nda ziyaretçilere açıldı. Zeytinburnu Belediyesi tarafından açılan '15 Temmuz Destanı' sergisine Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürü Cenk Özmen, Zeytinburnu Askerlik Şubesi Başkanı Albay Halil Akar, AK Parti İlçe Başkanı Bahattin Ünver ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış kurdelesinin Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürü Cenk Özmen, Zeytinburnu Askerlik Şubesi Başkanı Albay Halil Akar, AK Parti İlçe Başkanı Bahattin Ünver ve çocuklar tarafından kesilmesiyle ziyaretçiler, 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve ardından tutulan demokrasi nöbetlerinden kareleri incelediler. Vatandaşların kimi fotoğrafları incelerken duygulandı dualar etti, kimi ise, bu anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekildi.

Açılış sonrası konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Arkadaşlarımı tebrik ediyorum, kutluyorum. 15 Temmuzu anlatan bu fotoğraf sergisi gerçekten olayın ruhunu büyük ölçüde yansıtmış. 249 şehidimize rahmet diliyorum. Rabbim cennetinde bizleri onlarla beraber buluştursun. Gazilerimize şifalar diliyorum. Bu millet büyük bir millet, Rabbim bu milletin eksikliğini göstermesin" diye konuştu.

Müzeyyen Kurt isimli bir vatandaş, "Allah vatanımıza, milletimize zeval vermesin. Demokrasimize sahip çıktık Cumhurbaşkanı'mızın bir sözüyle hepimiz meydanlara indik, vatanımıza, milletimize sahip çıktık. 15 Temmuz birkaç kelimeyle özetlenebilecek bir destan değil, daha uzun uzun anlatılır ama olayları burada saat saat dakika dakika vermişler tekrar yaşadık, tekrar o anlara gittim"ifadelerini kullandı.

'15 Temmuz Destanı' sergisi üç gün boyunca, Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı'nda ziyaretçilere açık olacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bahattin Ünver Zeytinburnu Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title