Haberler

Zeytin Dalı Harekatı

MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklediklerini belirterek, "Doğru, yerinde bir tespit ve yerinde bir karardır. Mehmetçik sınırı aşmış, gerekli sivil hassasiyetini de göstererek sonuca varma aşamasına gelmiştir." dedi.

Başkan Ayan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sınır güvenliğine yönelik Afrin'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile ülkenin güvenliğini tehdit eden terör unsurlarının etkisiz hale getirileceğini belirtti.

Operasyona katılan herkese başarılar dilediğini ifade eden Ayan, şunları kaydetti:

"Geleneklerimize bakıldığı zaman esareti kabul etmeyen, özgürlüğü benimsemiş bir milletin evlatlarıyız. Dolayısıyla bütün çözüm ve çareler aranmış ve bugüne gelinmiştir. Doğru, yerinde bir tespit ve yerinde bir karardır. Mehmetçik sınırı aşmış gerekli sivil hassasiyetini de göstererek sonuca varma aşamasına gelmiştir. Bölgede uzun yıllardır Suriye, Irak ve İran'a da sıçrayan bir hegemonya altına alınmış ve bölünme süreci yaşatılmıştır. En sonunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Mehmetçik konuya el atmıştır. Operasyonun sonunda buralardan göç eden, başka memleketlerde kendilerine hayat arayan insanların da dönüş süreci sağlanacaktır. Allah Türk askerine üstün başarılar versin."

Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz ise, harekata şehit alileri olarak destek verdiklerini bildirdi.

Türkiye'nin yaklaşık 30 yıldır terörle uğraştığını anlatan Yorulmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Amerika ve İsrail halen terör örgütüne yardım ediyor. PKK/KCK/PYD-YPG'liler Amerika'nın yapısıdır. Çünkü halen orada Amerika'nın silahları var. Cumhurbaşkanımızdan, Türk Silahlı Kuvvetlerimizden ve erbaşlarımıza kadar herkes eli öpülecek insanlar. İnşallah fazla bir zayiat vermeden o bölgeleri güvence altına alıp geri dönerler. Ben bir şehit babası olarak Hatay'daki vatandaşlarımızın askerlerimize olan yaklaşımını görünce dayanamadım ağladım."

Kaynak: AA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Hamdi Ayan Zonguldak Afrin Politika Güncel Haberler

title