Haberler

Zabıtanın En Büyük Sıkıntılarından Biri Suriyeli Dilenciler Oldu

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeliler Aydın’da zabıta ekiplerini de zora soktu.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeliler Aydın'da zabıta ekiplerini de zora soktu. Aydın'da adeta dilencilik şebekesi oluştuğunu belirten Aydın Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Hakan Genç, "Özellikle çocuk ve kadınlar istismar edilmeye başlandı. Zabıta olarak durumu engellemeye çalışıyoruz ama ne kimlikleri var ne de belli bir ikametleri. Sorun daha da büyümeden çözülmesi gerekiyor. Yerel yönetimlerin en büyük sıkıntıları arasında yer alan Suriyeli dilenci sorunu genel idare tarafından bir an önce ele alınmalıdır" dedi.

"KİMLİK OLMADIĞI İÇİN KAYIT BİLE TUTULAMIYOR"

Aydın'da son zamanlarda dilenci sayısında ciddi oranda artış olduğunu ve dilencilerin yaklaşık yüzde 95'inin Suriyelilerden oluştuğunu belirten Aydın Zabıta Dairesi Başkanı Hakan Genç, "Yaptığımız gözlem ve denetimlerde değişik yerlerden toplu olarak Aydın Şehir merkezine gelen kadın ve çocuklar dileniyor. Dikkat edilirse hepsinin elinde aynı kelimelerle yazılmış, aynı puntolarda ve birçoğu da özel kaplatılmış 'Suriyeliyiz Yardım Edin ' yazıları var. Hepsi de bilgisayar çıktısı. Genelde de yaşı küçük çocuklar ve kadınlar dilendiriliyor. TCK 229. Maddeye göre çocukların dilendirilmesi yasak. Ancak zabıta olarak bizler bunları aldığımızda yapabildiğimiz bir şey de olmuyor. Ellerinde serbest dolaşım kartı adı altında bir belge var. Ancak ne kayıtlar uyuşuyor ne de kayıt tutulabiliyor. Kabahatler kanuna göre cezai müeyyideleri var. Cezayı neye göre nasıl keseceğiz, kesilen ceza encümence onaylanıp ceza kararı çıktığında nereye tebliğ edeceğiz. Sorun ve sıkıntı daha fazla büyümeden gerekli önlem ve tedbirlerin alınması gerekiyor" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakan Genç Türkiye Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title