Haberler

Yüzyılın En Şık Lideri Atatürk Kıyafetleri" Sergisi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün terzisinin dördüncü kuşak torunu Levon Kordonciyan'ın "Yüzyılın En Şık Lideri Atatürk Kıyafetleri" sergisi açıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün terzisinin dördüncü kuşak torunu Levon Kordonciyan'ın "Yüzyılın En Şık Lideri Atatürk Kıyafetleri" sergisi açıldı.

TED Ankara Koleji'ndeki sergide, Büyük Önder Atatürk'ün 16 kıyafetinin orijinal kalıpları üzerinden yeniden hazırlanan giysiler yer aldı. Bu kapsamda Atatürk'ün takım elbiseleri, paltosu, pelerini, keten kıyafetleri, akbaş yaka gömlekleri, avcı kıyafetleri ve terzisine hediye ettiği 2 şapka beğeniye sunuldu.

Atatürk'ün kıyafetlerini diken Levon ustanın aynı ismi taşıyan dördüncü kuşak torunu terzi Levon Kordonciyan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sergiyle hayallerinin gerçek olduğunu söyledi.

Katıldığı televizyon programları, gazetelere verdiği röportajlar ve dedelerinin diktiği smokinlerin etkisiyle projeye başlama kararı aldığını belirten Kordonciyan, "Müşterilerimizin teşvikiyle 200'ün üzerinde smokin koleksiyonum oldu. Dedim ki 'Bu koleksiyon böyle kalmasın. Paşamızın giydiği kıyafetlerin birebirini yapalım ve projeyi başlatalım.' İyi ki hazırlamışız." diye konuştu.

Serginin Atatürk'ün temellerini attığı TED Koleji'nde açılmasından mutluluk duyduğunu vurgulayan Kordonciyan, sergiye 3 yılda hazırlandığını bildirdi.

Kordonciyan, "Kumaşlar özel dokundu. Buradaki 4 parça elimizde olan kumaşlardı. Onlar dikim aşamasına girdi. En kolayı onlardı. Fakat günümüzde, sergilenen giysilerin kumaşlarını dokumak çok zor. Serginin hazırlanmasında gizli kahramanlar var. Bu işlerde ekip çok önemlidir." ifadelerini kullandı.

Serginin her ilde açılmasını çok istediğini dile getiren Kordonciyan, "Çocuklar bu sergiyi dolaşırken, dönemin yokluklarıyla, ne zorluklarla neler yapıldığını görsün istiyoruz." dedi.

TED Genel Müdürü Sevinç Atabay ise sergiye ev sahipliği yaptıkları için heyecanlı olduklarını anlattı.

Atabay, "Cumhuriyetimizin 94. yılını kutladığımız şu günlerde, Büyük Önder Atatürk'ün temellerini attığı ve o zamanki cumhuriyet kadrolarının kurduğu okulumuzda, kişiliği ve şıklığıyla tüm dünyaya örnek olan atamızın kıyafetlerini sergilemekten çok mutluyuz. Cumhuriyetin değerlerine bağlı bir kurumuz. Büyük gururla 9 Kasım'a kadar sergimiz bütün Ankaralılara açık olacak." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Levon Kordonciyan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title