Haberler

Yüz yıllık motifler İzmit KO-MEK sergisinde buluştu

Güncelleme:

Yüz yıllık motiflerin hayat bulduğu KO-MEK İzmit İlçe sergisi Ege Bölgesi Konseptiyle açıldı

12 ilçede açtığı sergilerle Anadolu kültürünü Kocaeli'ne taşıyan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK) ilçe sergilerinin üçüncüsünü Ege Bölgesi konseptiyle İzmit'te açtı.

Mevlana Kültür Merkezi'nde açılan İzmit Sergisine AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş'ın yanı sıra kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

EGE BÖLGESİ İZMİT'E TAŞINDI

"Gelenekseli Sergile" projesiyle iki dönemdir Türkiye'deki yedi coğrafi bölgemizdeki geleneksel el sanatlarımızı, motiflerimizi, kıyafetlerimizi, yemeklerimizi araştırılarak, gün yüzüne çıkaran KO-ME İzmit ilçe sergisinde Ege Bölgesine yönelik kültürel değerleri sergiledi. 1 yıl boyunca kursiyerlerin hazırladığı birbirinden güzel el işi ürünlerin yer aldığı sergide yüz yıllık motifler gün yüzüne çıkarılarak sergilendi. Ege bölgesine yönelik kültürel değerlerin ön plana çıktığı sergi de çini işlemeciliğinden filoğrafi uygulamasına kadar birçok ürün sergiyi gezen vatandaşlardan tam not aldı.

KO-MEK SAYESİNDE BİRÇOK KİŞİ İŞ SAHİBİ OLDU

Sergi açılışı öncesinde KO-MEK usta öğreticilerinden oluşan halk müziği ekibi konser verdi. Müzik dinletisi sonrasında başlayan programda ilk önce saygı duruşu ve İstiklal Marşı İşaret Dili Kursiyerleri öncülüğünde okundu. Daha sonra kursiyerler adına konuşma yapan KO-MEK'te Tramvay Operatörü Vatmanlık branşında eğitim alan 27 yaşındaki Yavuz Selim, ''KO-MEK sayesinde hayatımız değişti'' diyerek istihdama yönelik kurslar sayesinde birçok işsiz gencin iş sahibi olduğunu ifade etti.

DOĞAN: HERŞEY SİZİN İÇİN VAR

''KO-MEK'ler sizlerin sadece el emekleriniz ve becerilerinizin gelişmesi için değil, sizlerin sosyal ve psikolojik olarak da desteklenmesi için var'' diyen İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, ''Biz liderimiz Recep Tayip Erdoğan'ın belediyecilik anlayışı ile hizmetlerimizi devam ettiriyoruz. Toplumun her kesimine hizmet vermek için bütün gücümüzle bu yönde çalışıyoruz'' dedi.

BAŞKAN: KO-MEK'İ ÖNEMSİYORUM

''KO-MEK'ler kurs olmanın ötesinde artık sizin eviniz, okulunuz, bir aileniz oldu'' diyerek konuşmasına başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Sizin sağlığınız, birlik ve beraberliğiniz milletin, devletin gücünü oluşturur" dedi. Sağlığın önemine değinen Başkan Karaosmanoğlu, ev hanımlarının spor yapması için birçok proje geliştirdiklerini ifade ederek spor yapmak isteyen bayanlara her zaman destek olacaklarını belirtti. KO-MEK'lerin bir rehabilitasyon merkezi olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, ''Bizim kadınımız her yönüyle güçlü olmalı. Biz toplumda ezilen kadınlarımıza destek olup, onları hayatın içinde tutmak için çalışıyoruz" dedi. KO-MEK projesini her yönüyle önemsediğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, ''Bu güne kadar 455 bin kardeşimiz buralardan sertifika alarak, hem meslek sahibi oldu, hem de kendini geliştirdi'' diyerek, KO-MEK'lerin önemine değindi.

KO-MEK BOHÇASI HEDİYE EDİLDİ

KO-MEK'te, önemli bir sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve 2014 yılından beri yürütülen "KO-MEK BOHÇASI", KO-MEK'te eğitim alan kursiyerlerin hazırlamış olduğu el emeği göz nuru çeyiz eşyalarını düğün hazırlığı yapan nişanlı bir kıza hediye edildi. Ahşap Boyama kursiyerlerinin ortaklaşa yapmış olduğu hediyeyi Seniha Özdil, tüm kursiyer arkadaşları adına Başkan Karaosmanoğlu'na takdim etti.

KO-MEK, GEÇMİŞE IŞIK TUTTU

Konuşmaların ardından protokol ve kursiyerler hep birlikte açılış kurdelesini kesti. İzmit ilçede bulunan kurs merkezlerinde eğitim gören kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı sergiye katılan vatandaşlar ürünleri uzun uzun inceledi. Vatandaşlarla sergiyi gezen Başkan Karaosmanoğlu, ürünleri teker teker inceleyerek kursiyerlerle sohbet etti hatıra fotoğrafı çektirdi. 3 gün boyunca Mevlana Kültür Merkezi'nde açık kalacak olan İzmit sergisi Ege Bölgesine has değerlerle Kocaeli halkına unutulmaya yüz tutmuş geleneksel değerleri göz önüne sermenin mutluluğunu yaşadı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Mevlana Ege Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title