Haberler

"Acil Servisleri Gereksiz Aramayalım"

Güncelleme:

AK Parti Manisa Milletvekili Yurttaş, 112 acil servislerine yapılan gereksiz çağrılara dikkat çekerek, "Gereksiz çağrılar başkalarının hayatını tehlikeye atabilir." dedi.

Sağlık Komisyonu Üyesi ve AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, 112 acil servislerine yapılan gereksiz çağrılara dikkat çekerek, "Gereksiz çağrılar ve suistimaller başkalarının hayatını tehlikeye atabilir" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, 2013 yılında Manisa ilinde toplam 1 milyon 532 bin 715 hastanın acil servislere başvurduğunu bildirdi. 112 acil servislere yapılan gereksiz çağrılara dikkat çeken Yurttaş, acil servislerin ihtiyaç olmadığında gereksiz aranmaması konusunda uyarılarda bulundu. Yurttaş, "Manisa da, Hastaların bir çoğu grip, nezle, bel ağrısı, kulak akıntısı, uzun süredir var olan şikayetler nedeniyle başvurmuş. Bu hastaların sadece 810 tanesi başka ile sevk edilmiş. Son yıllarda açılan yoğun bakım yatak sayısı, kardiyovasküler merkezler sayesinde sevk oranlarımız gittikçe azalmaktadır. Manisa'da çok iyi bir ambulans filomuz var. Ekibimiz bölgeye iyi adapte oldu ve çağrılara kısa sürede ulaşabiliyoruz. Ancak, arkadaşlarımızın en büyük sıkıntısı acil olmayan çağrılar ve asılsız çağrılar. Buradan tüm halkımıza seslenmek istiyorum. Gereksiz yapılan bir çağrı başkasının hayatını tehlikeye sokabilir. Acil servislere başvuran hastaların pek çoğu aile hekiminin tedavi edebileceği hastalar. Kronik ve acil olmayan durumlarda sizi ve öz geçmişinizi iyi bilen aile hekiminize başvurmanız sizlerin yararınadır" şeklinde konuştu. Yurttaş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "İhtiyaç olduğunda hızır gibi yetişen acil servis çalışanlarının görevi hayat kurtarmaktır. Normal ambulanslar dışında helikopter ambulanslarımız da halkımızın hizmetindedir. İzmir bölgesinde bulunan uçak ambulanslar da başka bölgelere nakilde kullanılmaktadır" - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Yurttaş Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title