Haberler

Yurtta Kış Yaşamı Olumsuz Etkiliyor

Konya'nın Seydişehir İlçesinde Dün Akşam Saatlerinden İtibaren Etkili Olan Kar Yağışı, Seydişehir-antalya Kara Yolunda Ulaşımı Olumsuz Etkiliyor.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, Seydişehir-Antalya kara yolunda ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Etkili olan kar yağışı Seydişehir-Antalya kara yolunda birçok aracın yolda kaymasına neden olurken, bölge trafik ekipleri 15. kilometreden itibaren Antalya yönüne gidecek araçlara zincir takılması konusunda sürücüleri uyarıyor.

Bölge trafik ekipleri Antalya yönüne giden tır, kamyon ve çekicilerin yola çıkmasına izin vermezken, küçük araçlara da zincir takma mecburiyeti getirdi.

Diğer yandan Antalya'nın Akseki ilçesi bölge trafik ekipleri de Seydişehir yönüne giden kamyon, tır ve çekici araçların geçişine izin vermiyor, küçük araçlara da zincir takılmasını istiyor.

Karayolları ekipleri ise yolu ulaşıma açık tutmak için aralıksız çalışıyor. Seydişehir çıkışından itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde kar 10-15 santimetreye ulaşırken, yağış aralıksız devam ediyor.

-Çanakkale'de kar yağışı-

Çanakkale'de, sabah saatlerinde başlayan kar yağışı il merkezinde etkisini sürdürüyor.

Sabah 06.00'da başlayan kar yağışı nedeniyle hava sıcaklığı sıfır dereceye düştü.

Akşam saatlerinde, hava sıcaklığının eksi 5 dereceye düşeceğini bildiren yetkililer, gece saatlerinde ise don olayı beklendiğini belirtti.

Öte yandan, il genelinde fırtına beklenmediği kaydedildi.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler ise il genelinde tedbirlerini artırdı. Sürücülerin, don ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları istendi.

-Kırklareli-

Kırklareli'nde dün başlayan kar yağışı ulaşımı etkiliyor. Demirköy ve Kofçaz ilçeleri ile Dereköy Sınır Kapısı ve Edirne yolunda, Karayolları 15. Şube Şefliğince buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yapılıyor.

-Kırıkkale-

Kırıkkale'de etkili olan mevsimin ilk karı gece başladı ve sabah saatlerine kadar devam etti. Şehir merkezinde trafik akışı güçlükle sağlanırken işe gitmek isteyen birçok vatandaş yolda kaldı. Kar yağışı sonucu kent merkezinde küçük çaplı trafik kazaları meydana geldi.

Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesine bağlı Küreboğazı, Çamlıca ve Büyük Sarıkaya köyünü Bahşılı ilçesine bağlayan yol, kar yağışı yüzünden kapandı.

Bahşılı ilçesine bu köylerden öğrenci getiren minibüsün yolda kaldığı haberi üzerine İl Özel İdaresi ekipleri harekete geçti. Ekiplerce yolun açılması sonucu öğrenciler okullarına ulaştırıldı.

-Beypazarı'nda kar yağışı-

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde sabah saatlerinde başlayan ve halen devam eden kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Şehir merkezinde kar kalınlığı 5 santimetreye, yüksek kesinlerde ise 15 santimetreye ulaştı. Kar yağışı nedeniyle şehir içi ulaşımda aksaklıklar yaşandı.

Ankara yolu Ayvaşık Mahallesi yokuşunu çıkamayan ve zinciri olmayan araçlar, trafikte tıkanmalara yol açtı. Birçok sürücü aracını kenara çekerek zincir takmaya çalıştı.

Ankara-Beypazarı kara yolunda sorun olmadığı, yolun açık olduğu belirtilerek; karayolları ekiplerinin iş makineleriyle aralıksız çalıştığı kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title