Haberler

Yunanistan, Türkiye'ye karşı silahlanma çılgınlığına başladı

Güncelleme:

Daha önce kemer sıkma politikaları nedeniyle envanterindeki askeri araçları yenilemeyen Yunanistan, Türkiye'ye karşı kemerleri gevşetme kararı aldı. Buna göre Akdeniz'deki en büyük destekçisi Fransa'dan önümüzdeki 5 yıl içinde 10 milyar euroluk silah satın alacak.

Yunan kurmaylar, biri 2020-2021, diğeri de 2020-2025 için iki ayrı silahlanma programı üzerinde çalışıyor. Yunan medyasına göre hükümet, "Oruç Reis" krizi üzerine, 10 yıl süren ekonomik kriz nedeniyle silahlı kuvvetlerde uygulanan "kemer sıkma" politikalarına son verilmesini kararlaştırdı.

5 YILLIK SİLAHLANMA PROJESİNDE ASLAN PAYI FRANSA'NIN

Hürriyet'ten Yorgo Kırbaki'nin haberine göre; Bu çerçevede ilk aşamada, 1-1.5 milyar Euro harcanarak önemli bölümü uçamaz durumda olan 44 adet Fransız Mirage savaş uçağının yanı sıra, kara ve deniz kuvvetlerindeki arızalı helikopterler için derhal gerekli yedek parça siparişi verilecek. Ayrıca, Almanya'dan satın alınan 214 tipi ve 209 tipi denizaltılar için 33 yeni torpil ile 4 adet Sikorsky helikopteri de satın alınacak. 5 yıllık silahlanma programında da aslan payını Fransa'nın alacağı öngörülüyor.

FRANSA İLE ANLAŞMA 10 EYLÜL'DE

Yunan Hava Kuvvetleri'ne 12 ila 18 adet Rafale tipi savaş uçağının satın alımı için müzakereler sürüyor. Rafale savaş uçakları geçen hafta Doğu Akdeniz'de Fransa, Yunanistan, İtalya ve Kıbrıs Rum yönetiminin katılımı ile gerçekleştirilen ortak tatbikatta yer almıştı. Deniz kuvvetleri için ise 4 fırkateynin modernizasyonunun yanı sıra Fransa'dan yeni fırkateynler (2 ila 2.5 milyar Euro değerinde) satın alınması planlanıyor. Silahlanma programında, Yunanistan'ın destekçileri İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden de bazı silah satın alımlarının bulunduğu belirtildi. Yunanistan'ın, silahlanma programlarının yanı sıra Fransa ile yeni bir savunma işbirliği anlaşması imzalaması da bekleniyor. Yunan medyasına göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis söz konusu anlaşmayı muhtemelen 10 Eylül'de imzalayacak.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Yunanistan Fransa Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (133)

murat:

Bir kürt olarak herhangi bir dış devlet ile olacak bir savaşta türkün yanındayız, bu topraklarda yaşayan tüm halkların kaderi birdir. Bunu çoktan anlamışız. iç siyasi meselelerimiz olabilir her devlette var ama vatanımız birdir. ne Mutlu türkiyeliyim diyene

60
6
yanıtYanıtla
bobo:

keşke herkes senin gibi düşünse, ama yarın birgün bu şakşakçılık yapanlar bir savaş çıksa soluğu sınır kapılarında alırlar, daha şimdiden parası olan yurtdışından ya mülk yada vatandaşlık alıyor, bu devlette vatansever bitmez ama hainler hiç bitmez kardeş

yanıt7
yanıt2
Azad:

Olmasi gereken de budur hewalim

yanıt10
yanıt0
sinan kaya:

ne mutlu türkiyeliyim diyene derken !!! one demektir ya türkiyede yaşayan herkes türktür demek yanlış olur tabi ama bunu artık böyle söylemek te bir türkün kanına dokunuyo hiç kusura bakmayın

yanıt1
yanıt8
sinan kaya:

sizde olan mevzu bu işte yunanıstana avrupalı devletlerin verdiği gaz gibi kürtlere de gazı abd ve rusya veriyo sizi kandırıyo sizde vatan millet diye kendi ırkınıza ihanet edip savaşıyosunuz . tek bir Türkiye var TÜRKİYE CUMHURİYETİ

yanıt3
yanıt0
musti:

Bravo Kardeşim, Türk kürt hepiniz bu toprakların evladıyız, hamdolsun elhamdulillah Müslümanız ve Allah peygamber aşkına hepberaber islam ordusuyuz!!!

yanıt7
yanıt1
Kaptan:

Yunanistan savaşı kazanacak.

13
25
yanıtYanıtla
Efe:

Sen bi dna testi yaptir.

yanıt7
yanıt2
Kaptan-ı Derya:

Gemiyi ilk fareler terkeder

yanıt1
yanıt0
Xc866:

avrupanın gazına gelen salak yunan düşünsün :)

32
2
yanıtYanıtla
Tüm 133 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title