Haberler

Yunan medyasının gündemi: Türk SİHA'ları

Güncelleme:

Türkiye ile Yunanistan arasında Ege ve Doğu Akdeniz'de artan gerilim ülke basınlarına da yansıyor. Son olarak Yunan medyasında Türkiye'nin sahip olduğu SİHA'ların imkan ve kabiliyetleri konu edinildi.

Son dönemde Ankara'nın Doğu Akdeniz ve Ege'deki adımlarını yakından talip eden Atina yönetimi bu süreci kimi zaman Avrupa Birliği kimi zaman Fransa desteği ile aşmaya çalışsa da özellikle askeri imkan ve kabiliyetler noktasında hissettiği eksiklik Yunan medyasına da sıklıkla yansıyor.

YERLİ VE MİLLİ SİHA'LAR YUNAN MEDYASININ GÜNDEMİNDE

TRT Haber'den Sertaç Aksan'ın haberine göre; Türkiye'nin sivil gemilerine donanma unsurlarıyla eşlik etmesi ve tüm bu süreci insanlı-insansız hava araçlarıyla yakından takip etmesi Yunan savunma sanayii uzmanlarının son dönemlerdeki en önemli konu başlıklarından biri.

Özellikle Türk SİHA'larının ne denli büyük bir tehdit haline geldiğini anlatan Yunan uzmanların üzerinde sıklıkla durdukları konuların başında "Yunanistan ile Türkiye arasında bu alanda Ankara lehine çok ciddi bir üstünlük olduğu" gerçeği geliyor.

TÜRKİYE'NİN GÜCÜ SIKÇA DİLLENDİRİLİYOR

Geçmiş yıllarda Yunanistan Savunma Bakanlığı ve Yunan Genelkurmayı'nda kritik görevlerde bulunan isimlerin görüşlerinin yer aldığı programlarda Türkiye'nin bu alanda dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğu gerçeği Yunanistan kamuoyunca sıkça tekrarlanıyor.

AKSUNGUR VE AKINCI İLE FARK AÇILACAK

Yunan askeri uzmanlar yaşanan gelişimi 'Türkler bu konuda çok ileride ve her seferinde daha iyisini yapıyorlar' diye niteliyor.

Türkiye'nin bu adımlarının Ege ve Akdeniz'deki tüm denklem değiştirecek kadar önemli olduğunun vurgulandığı programlarda özellikle Akıncı ve Aksungur gibi son derece gelişmiş insansız hava araçlarının da envantere girmesiyle birlikte Ankara'nın stratejik açıdan çok büyük imkanlara kavuşacağı bilgisi de izleyicilerle paylaşılıyor.

Yunan gazete ve TV programlarında Türkiye'nin terörle mücadelede verdiği başarılı sınav da masaya yatırılıyor ve PKK'nın üst düzey isimlerinin nokta operasyonlarla etkisiz hale getirilmesine ilişkin görüntüler uzmanlar tarafından analiz ediyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Türkiye Akdeniz Ege Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500

Yorumlar (50)

DİYALOG VE BARIŞ:

Önkoşulsuz, ULUSLARARASI ANLAŞMALARA UYULSUN. Oruç Reis limana döndü. Bakan başka konuşuyor, bakmayan başka. Savasın kazananı silah satıcıları, kaybedeni de yoksullar dır. Savaş çığırtkanlığı yapanlar cahiller ve işbirlikçi hainlerdir.

24
12
yanıtYanıtla
Dedi:

Viyana ya kapılarına dayandığımızdan beri, Türk onlar için düşmandır. Sizin gibi yalakalar 80 senedir Avrupa kapılarında haçlı birliğine dilencilik yaptı. Bu dava islam ile haçın savaşıdır, boş yapan sensin.

yanıt8
yanıt4
Tebrikler:

Okuduğum en mantıklı en akıllıca yorum.

yanıt3
yanıt3
TÜRKÜN GÜCÜ:

SİZ ASLINDA BİZİ ÇOK İYİ TANIYORSUNUZ, VATAN BAYRAK MİLLİ DEĞERLER MANEVİ DEĞERLER BUNLAR BİZ TÜRKLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR VE VE BU UĞURDA CAN VERİRİZ, YİNE SABRIMIZI TAŞIRMAYIN

18
15
yanıtYanıtla
meczup:

egede adalar işgal edilirken akılları neredeydi? adamlar savaşmadan adaların üzerine yattılar bahsettiğim olay yakında oldu inönülü ce ha pe zihniyeti zamanında değil . bir hata yaptıklarında suçu başkalarına atarlar bir onlar vatansever gerisi hain bu cumhuriyetin sinir uçlarına dokunanların atatürkü tc yi silmeye çalışanların alacakları tepki sert olacak

16
15
yanıtYanıtla
Sivaslı:

ulan muczup musun nesin bende bir CHP li olarak utandım artık 5 yaşında ana okuluna giden çocuk bile biliyor kimin zamanın da verildiğini bak kendin bildiğini yalanlamaya çalışıyorsun inönünün verdiğini herjes biliyor sadece neden verdiğini bilen biliyorda halk daha tam bilmiyor adam nekar zekalı ki verdiği adaların hangilerini olduğunu sonradan öğreniyor

yanıt2
yanıt3
Aa:

Saman kafalı meczup tele1 den duyduğun tarihi burda empoze ediyorsun gavuk iyi oku

yanıt2
yanıt3
üyelik şart:

üyelik sistemi oluşturun haberler. com yöneticileri 12 yaş altı bilmediği konularda yazamasın :D

yanıt4
yanıt1
ahmet yurtsever:

ilkönce tarihi aç oku cahil.

yanıt0
yanıt0
adaletsizadalet:

gaza gelmeyin.

13
14
yanıtYanıtla
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title