Haberler

Yum-Bir Genel Başkanı Konya Açıklaması

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Genel Başkanı Hasan Konya, sosyal medyada paylaşımlarında, yumurta üretimi yapan bir firmanın tesislerindeki hayvanlarda kuş gribi hastalığı bulunduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Genel Başkanı Hasan Konya, sosyal medyada paylaşımlarında, yumurta üretimi yapan bir firmanın tesislerindeki hayvanlarda kuş gribi hastalığı bulunduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Konya, yaptığı yazılı açıklamada, yıllardır hayvansal ve endüstriyel gıdalara dönük bazı kişilerce değişik mecralarda yürütülen karalama kampanyalarının yeni bir boyuta taşındığını belirtti.

Gelinen bu noktanın, ulusal gıda otoritesinin, bu tür kişiler ve bilgi kirliliği ile daha etkin mücadele etmesi gerekliliğini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Konya, şunları kaydetti:

"Gıdalara iftira atanların cezasız kalmasından cesaret alan kimliği meçhul kişiler, bu defa sosyal medya ve WhatsApp üzerinden doğrudan Türkiye'nin en köklü ve en büyük yumurta üreticisi olan Keskinoğlu firmasını hedef alarak bir karalama kampanyası başlatmıştır. Anılan firma YUM-BİR üyesi olup Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın izni ile üretim yapmaktadır. Bu firma, çok sayıda ülkeye ihracat yapan, gıda güvenliğine gösterdiği hassasiyet ile öne çıkmış bir üretici firmamızdır. Üretim yeri Manisa'dır. Çorum'da herhangi bir üretim tesisi bulunmamaktadır.

Ne bu firmanın kümeslerinde ne de ülkemizde kuş gribi hastalığı mevcuttur.

Hal böyle iken bu asılsız haberlerin amacının sadece anılan firma ile sınırlı olmadığını düşünmekteyiz. Karanlık ve meçhul kişilerin asıl amacının son yıllarda yıldızı parlayan, ihracatını her yıl artıran uluslararası rekabet gücü yüksek Türk kanatlı sektörünü ekonomik olarak çökertmek ve imajına zarar vermek olduğu açıktır."

Konya, YUM-BİR olarak ulusal gıda ve veteriner otoritesi olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bu karanlık odaklara karşı gerekli önlemleri alması çağrısında bulunduklarını, Bakanlığın kendi onay ve izniyle üretim yapanlara sahip çıkması gerektiğini savundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Keskinoğlu Türkiye Konya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title