Haberler

Yüksekova'da Regaip Kandili İdrak Edildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, 3 ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili düzenlenen mevlit program ile idrak edildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, 3 ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili düzenlenen mevlit program ile idrak edildi. Eller semaya açılarak alemlerin Rabbi Yüce Allah'a dualar edildi.

Yüksekova Yeni Mahallesi'nde bulunan Mustafa Zeydan Camisi'nde düzenlenen mevlit programına Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ramazan Kendüzler, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Yüksekova AK Parti Belediye Başkan Adayı Teoman Zeydan, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mevlit programında, Regaip Kandili'nin önemine vurgu yapan Hakkari Müftü Yardımcısı Osman Doğan, "Regaib kelime manası olarak 'pek çok ihsan' demektir. Regaip Kandili 'ihsan gecesi'dir ve fazileti de bundan gelir. Regaip Kandili üç ayların başlangıcıdır. Perşembeyi cumaya bağlayan geceye denk gelir. Cuma gecesine denk gelmesi sebebiyle de bu Regaib Kandili önemlidir." dedi.

Programda Hakkari İl Müftülüğü ile Yüksekova İlçe Müftülüğüne bağlı imamlar tarafından mevlit okunup, dualar edildi.

Daha sonra cami çıkışında açıklama yapan Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ramazan Kendüzler, "Tüm İslam alemin kandilini kutlarım. Allah hayırlı kandiller nasip eylesin. İnşallah bu kandiller ilçemize hayırla getirir. Bugün Mustafa Zeydan Camisi'nde yoğun bir katılımla kandilimizi kutladık." açıklamasında bulundu.

Kaymakam Kendüzler'in konuşmasından sonra Yüksekova Belediyesi Ak Parti Başkan Adayı Teoman Zeydan ise, "Regaip Kandilimizin Yüksekova'mıza ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diyorum cenabı Allah'tan. İnşallah hayırlara vesile olur. Memleketimiz için, milletimiz için hayırlısı neyse onu nasip etsin. Bu hayırlı gecede dua ettik Yüce Rabbimize." ifadelerini kullandı. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ramazan KENDÜZLER Regaib Kandili Yüksekova Hakkari Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title