Haberler

Yüce Divan'da Beraat Eden Koray Aydın Yeniden Siyasete Dönüyor

Yargılandığı Yüce Divan'da İsnat Edilen Tüm Suçlardan Berat Eden Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, "Bu Karar Zalim Suçlayıcıların Yüzünde Bir Şamar Gibi Patladı. Ben Bir Ülkücüyüm Yılmam, Yılmayacağım. Siyasete Bıraktığım Yerden Devam Edeceğim" Dedi.

Yargılandığı Yüce Divan'da isnat edilen tüm suçlardan berat eden eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, "Bu karar zalim suçlayıcıların yüzünde bir şamar gibi patladı. Ben bir Ülkücüyüm yılmam, yılmayacağım. Siyasete bıraktığım yerden devam edeceğim" dedi.

Koray Aydın, Anayasa Mahkemesi'nde yapılan Yüce Divan karar duruşması sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. 9 Kasım 2004 günü Ramazan ayında üstelik Kadir Gecesi'nde TBMM'de yapılan oylamayla Yüce Divan'a sevk edilmesi yönünde karar alındığını hatırlatan Koray Aydın, yaklaşık 3 yıl sonra yine Ramazan ayında Cuma namazı sonrası başı dik alnı açık şekilde mahkemeden ayrıldığını söyledi. Yüce Divan kararının siyasi linçe yeltenenlerin suratında patladığını söyleyen Aydın, şöyle konuştu:

"Siyasete gençlik kolları ve üyesi olarak başladım. Bir gün bile davamın ve fikriyatımın dışına çıkmadım. Ben bakan oldum Türkiye'de büyük bir deprem oldu. 18 bin kişi öldü, yüzbinlerce bina yıkıldı. Bir yılda altı üstü ve sosyal donatılarıyla yepyeni şehirler kurduk. Bu projeleri kredilendiren Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası tarafından dünyaya örnek gösterildi. Dünyanın pek çok yerinden Türkiye'ye gelen öğrenciler bu projeler üzerine doktora yaptı ve adını 'Türk mucizesi' koydular. Beyaz enerji

operasyonuna misilleme olarak organize edilen bakanlığıma yönelik operasyon düzenlendi. Benim deprem bölgelerindeki müteahhitlere kendi işyerimden mal sattığımı ileri sürdüler. Böyle alçak bir iftira olamaz. Tüm bunlar yaşanırken Türk siyasi hayatına örnek şekilde bakanlık ve milletvekilliği görevimden istifa ettim. 'Bakanlık gücümü kullanmayacağım, hesaba hazırım' dedim. Benim mal varlığımda artış olduğunu iddia ettiler, artış olmadı. Aslında bunu biliyorlardı ama kör bir siyasi mücadelenin getirdiği

insafsızlığa kapıldılar. Tüm suçlardan beraat ettim, bir hakim aynı kararı verdi. Bu karar zalim suçlayıcıların yüzünde bir şamar gibi patladı."

Aydın, yeniden siyaset döneceğinin sorulması üzerine, "Mahkeme kararı bana güç verdi. Ben bir Ülkücü olarak yılmam, yılmayacağım. Siyasete bıraktığım yerden devam edeceğim" diye konuştu. Aydın, bir gazetecinin, 'MHP Genel Kurulu'nda aday olacak mısınız?" şeklindeki sorusuna, "Hayır. Siyasete devam edeceğim" karşılığını verdi. Koray Aydın, açıklamalarının ardından eşi Gönül Hanım ile birlikte kendisini Anayasa Mahkemesi önünde sevinç sloganları atarak bekleyen grubun yanına giderek onları bozkurt

işaretiyle selamladı.

(YZE-MAY-NÇ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title