Haberler

Yozgat'ta Üniversite İçin 600 Bin YTL'lik Pul Basıldı, 5 Bin YTL Toplandı

Yozgat Üniversitesine Katkı Sağlamak İçin Pul Alan Çok, Para Veren Yok.

Yozgat Üniversitesine katkı sağlamak için pul alan çok, para veren yok.

Yozgat Üniversitesi Vakfı, Bozok Üniversitesine vatandaş katkısını sağlamak amacıyla 100 bin adet 1 YTL, 100 bin adet 5 YTL değerinde pul bastırdı. Basılan pullardan bu güne kadar 5 bin YTL toplanırken, parası alınmak için sivil toplum kuruluşlarına verilen 180 bin YTL değerindeki pullardan sonuç çıkmadı.

Yozgat Üniversitesi Vakıf Müdürü Mehmet Yancıoğlu, Vakıfda üniversitenin bilimsel çalışmalarda kullanılmak üzere 230 bin YTL parası bulunduğunu belirterek, "Bunun dışında yapılan yardımlardan Rektörlük binası olarak kullanılan eski Cumhuriyet Mektebinin tadilatını yaptırdık. Üniversiteye 14 bilgisayar verdik. Ayrıca talepler doğrultusunda eksiklikleri gideriyoruz" dedi.

Vakfa para sağlamak için 9 bin kitap bastırdıklarını ifade eden Yancıoğlu, "Basılan kitaplardan bin tanesini belediyeye, 4 bin 500 tanesini de özel idare ve kaymakamlıklarımıza gönderdik. Kitabın tanesi 10 YTL'den satılmaktadır. Elimizde 3 bin 500 kitap var. Bunları da isteyen vatandaşlarımıza vererek, vakfımıza bir gelir sağlamış oluyoruz" dedi.

Yozgat Üniversite Vakfının, üniversitenin gelişmesi yönünde görüşmelerde de bulunduğuna değinen Yancıoğlu, "Valimiz Amir Çiçek ve Belediye Başkanımız Yusuf Başer, geçtiğimiz günlerde İstanbul'a giderek, iş adamlarımızla görüştü. Bu görüşmelerden iyi bir sonuç elde edeceğimize inanıyorum" dedi.

(ÖE-SE-Y) 26.02.2008 17:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title