Haberler

Yozgat: Şehit Polis Memuru Toprağa Verildi

Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde Zabıt Tutarken Yabancı Plakalı Bir Tır'ın Altında Kalarak Görevi Başında Şehit Olan Trafik Polisi Erdoğan Bulut, Memleketi Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'nde Düzenlenen Törenle Toprağa Verildi.

Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde zabıt tutarken yabancı plakalı bir TIR'ın altında kalarak görevi başında şehit olan trafik polisi Erdoğan Bulut, memleketi Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'nde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Tokat'tan Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'ne getirilen şehit polis memuru Erdoğan Bulut'un (34) cenazesi, önce babasının evine ardından da törenin düzenleneceği Merkez Camii önüne getirildi. Boğazlıyan Merkez Camii önünde düzenlenen törene Yozgat Valisi Amir Çiçek, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Bekir Bozdağ ve Mehmet Çiçek, Boğazlıyan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, İl Emniyet Müdür Cumhur Kuluy, Emniyet mensupları, Şehit Polis Memuru Erdoğan Bulut'un yakınları ve Boğazlıyan halkı katıldı. Bulut'un öz geçmişinin okunmasının ardından bir konuşma yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, şehidin görevine başladığı günden itibaren özveri ile görevini yürüten, vatan ve milleti için canını her zaman feda edebilecek niyette çalışan bir vatan evladı olduğunu belirterek, "Kendisi, her ne kadar aramızdan maddi olarak ayrılmış olsa da, manen her zaman aramızda ve gönlümüzdedir. O görevi sırasında elbette vatanını milletini ve bayrağını düşünerek görev yapmaktaydı. Bunu yaparken de talihsiz bir kaza ile Allah'ın rahmetine kavuşmuştur. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve Boğazlıyan halkına başsağlığı diliyorum" dedi.

Konuşmalardan sonra kılınan cenaze namazımdan sonra şehit polis memuru, ilçe mezarlığında aile kabristanlığına defnedildi. Defin sonrası, tabuta sarılı Türk bayrağı ve törende taşınan Erdoğan Bulut'un fotoğrafı, Yozgat Valisi Amir Çiçek tarafından emekli polis memuru olan baba Salih Bulut'a verildi. Fotoğrafı öpen baba Salih Bulut, daha sonra taziyeleri kabul etti.

Tören sırasında şehit babasının şapkasını giyen 3 yaşındaki oğlu Salih ise, törene katılanlara duygulu anlar yaşattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title