Haberler

Yozgat Şehir Hastanesinde Yatan Hasta Sayısı Arttı

YOZGAT (AA) – Yozgat Şehir Hastanesinde aylık yatan hasta sayısı 2 bin 550'ye ulaştı.

YOZGAT (AA) – Yozgat Şehir Hastanesinde aylık yatan hasta sayısı 2 bin 550'ye ulaştı.

Otel konforunda hizmet veren Yozgat Şehir Hastanesinde verilen kaliteli hizmetle birlikte hizmet alan hasta sayısı da arttı.

Geçen yıl Yozgat Devlet Hastanesinde aylık ortalama yatan hasta sayısı 2 bin 31 iken nisan ayında 2 bin 130 mayıs ayında ise bugüne kadar yatan hasta sayısı 2 bin 550'ye ulaştı.

Yozgat Şehir Hastanesinde bir basın toplantısı düzenleyen Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. İsmail Kurca ve Hastane Başhekimi Aziz Ahmet Surel, verilen sağlık hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Kurca, şehir hastanelerinin amacının halka en kaliteli sağlık hizmetini sunmak olduğunu belirtti.

Devlet hastanesinde 40 olan uzman doktor sayısının Şehir Hastanesiyle birlikte 104'e yükseldiğini ifade eden Kurca, "Doktor sayısı ve verilen sağlık hizmeti çeşitliliği arttıkça, ilimizden il dışına yapılan sevklerde azalmaktadır. Daha önce anjiyo yapılamazken hastanemizde 140 anjiyo yapılmıştır." dedi.

Doktorlarla sözleşme imzalama imkanı sağlandığına değinen Kurca, "Mecburi hizmete gelen doktor ile sözleşme imzalayacağız ve hizmet süresi dolduktan sonra da Yozgat'ta kalacak. Böylece doktor sayımız daha da artmış olacak." diye konuştu.

Hastane Başhekimi Dr. Aziz Ahmet Surel, 104 uzman doktor, 6 pratisyen hekim, 450 sağlık personeli ve 811 hizmet alımı personeli ile hizmet verdiklerini anımsattı.

Surel, devlet hastanesinde 2016 yılında aylık ortalama 42 bin hastaya hizmet verildiğini, mayıs ayında bu sayının 55 bini geçtiğini belirtti.

Yatan hasta sayısında da artış olduğuna dikkati çeken Surel, "Doktor sayımızın artmasıyla il dışına giden hasta sayımız azaldı. Bu ay bugüne kadar yatan hasta sayımız 2 bin 550'ye ulaştı" diye konuştu.

Hastaların acil servisten değil poliklinikten hizmet almalarını istediklerini vurgulayan Surel, "Acil servisten acil olan hastalarımızın hizmet almasını istiyoruz. Acil servisimizde aylık ortalama 10 binin üzerinde hastaya hizmet verilmektedir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Aziz Ahmet Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title