Haberler

YOSUN VE ÇÖPLERLE KAPLANAN TUNCA NEHRİ'NDE ÇEVRECİLER TEMİZLİK YAPTI

Güncelleme:

EDİRNE'de, günlerdir etkisini gösteren sıcak havayla birlikte dip seviyesini gören, yüzeyi yosun ve çöplerle kaplanan Tunca Nehri ve çevresinde, çevreciler temizlik yaptı.

EDİRNE'de, günlerdir etkisini gösteren sıcak havayla birlikte dip seviyesini gören, yüzeyi yosun ve çöplerle kaplanan Tunca Nehri ve çevresinde, çevreciler temizlik yaptı. Temizlik çalışmasına katılan Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi İspanyol Begona Rodrigues, İnsanlar pikniğe geldikten sonra çöplerini yanlarında götürüp çöp kutusuna atmalı. Manzara gerçekten çok üzücü. Lütfen bu güzelliği mahvetmeyelim dedi.

Edirne'de, yağışlı geçen haziran ayının ardından temmuz ayında hava sıcaklıklarının artması nehir debilerini etkiledi. 35 derecenin üzerinde seyreden sıcak havada Tunca ve Meriç Nehri dip seviyelerini gördü. Geçen yıl aynı ayda 8 metreküpsaniye olan Tunca nehrinin akış hızı 6 metreküpsaniyeye düşerken, yüzeyi ise yosun ve çöplerle kaplandı. Oluşan kötü görüntüye kayıtsız kalamayan Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği ile sosyal medya topluluğu 'Plastiğe Hayır Grubu' bir araya gelerek temizlik çalışması yaptı. Nehir yüzeyi ve çevresinin temizlendiği etkinlikte kilolarca çöp toplandı.

'ÇÖP ÇEŞİTLİLİĞİ DE ARTTI'

Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Ayten Eren, Pandemi sonrasında daha çok çöp çeşitlerinin arttığını, üç çöpten birisinin maske olduğunu, cam ve plastik şişe yoğunluğunda artma olduğunu, ambalajlı gıdaların çoğalmasıyla da yiyecek ambalajlarının arttığını gördük. Bunlar doğada en zor çözünen maddeler. Nehir kıyısında bu temizliği yapmamızın en önemli nedeni ise nehre karışan plastik maddelerin oradaki canlı yaşamı öldürmesi diye konuştu.

'GÖRÜNTÜ ÇOK ÇİRKİN'

Nehir yüzeyini de temizlemeye çalıştıklarını kaydeden Eren, Bu sefer nehrin içerisinde de temizlik yapıldı. Nehrin yüzeyini kötü bir tabaka kaplamış ve üzerinde plastikler yüzer durumda. Bu çok çirkin bir görüntü. Bu kentte belediye var, valilik var, valiliğe bağlı kurumlar var. Aslında kentte bu hizmetler çok önemli hizmetler ve bunun yapılmadığını görüyoruz dedi.

'YANLARINDA ÇÖP POŞETİ GETİRSİNLER'

Etkinliğe katılan doğasever Alp Tekin Ozan da, Acaba halkımızın bu nehre attığı şişeleri taşırken hafifti de boşalınca mı ağırlaşıyor da böyle bırakıyorlar. Bu çok garip bir durum. Anlam veremiyorum. İnsanlarımız buraya gelirken yanlarında getirdikleri yiyecek ve içecekleri, işleri bittiğinde bir çöp poşetine atarsa, bu manzarayla karşılaşmayız diye düşünüyorum diye konuştu.

'LÜTFEN BU GÜZELLİĞİ MAHVETMEYELİM'

Kentte uzun yıllar hayata geçirdiği çevre dostu projelerle tanınan Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi İspanya uyruklu Begona Rodrigues, Burası gerçekten çok pis. Nehir ve çevresinde küçük hayvanlar yaşıyor. Onlar için çok sağlıksız bu görüntü. İnsanlar pikniğe geldikten sonra çöplerini yanlarında götürüp çöp kutusuna atmalı. Manzara gerçekten çok üzücü. Lütfen bu güzelliği mahvetmeyelim ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Trakya Üniversitesi Tunca Nehri Edirne Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title