Haberler

Yolda bulduğu 2 milyonluk pırlanta bilekliği sahibine teslim etti! Tebrik beklerken tepkiyle karşılaştı

Güncelleme:

Bursa'da bir galerici yolda pırlanta bileklik buldu. Bilekliğin değerinin 2 milyon olduğunu öğrenince hiç tereddüt etmeden sahibine teslim eden adam karşılaştığı tavır sonrası hayal kırıklığı yaşadı. Galerici, şahsın kendisine teşekkür bile etmediğini, aksine bilekliği geç verdiği için terslendiğini söyledi.

Oto galericiliği yapan Rıfat Aybey, yolda taşları olan bir bileklik buldu. Bulduğu bilekliğin gerçek mi sahte mi olduğunu öğrenmek için mücevherci bir arkadaşına gösterdi.

2 MİLYON LİRA DEĞERİNDE

Yapılan incelemenin ardından bileklikte 53 adet 7.8 kırat pırlanta olduğu tespit edilerek, değerinin 2 milyon lira olduğu anlaşıldı. Bulduğu parçanın servet değerinde olduğunu öğrenen Aybey, kapalıçarşıdaki kuyumculara ve bilekliği bulduğu yerdeki esnafa numarasını bırakarak, mücevher kaybeden birinin kendisine yönlendirilmesini istedi.

Yolda bulduğu 2 milyonluk pırlanta kolyeyi sahibine teslim etti... Tebrik beklerken tepkiyle karşılaştı

GEÇ VERDİĞİ İÇİN LAF YEDİ

Birkaç gün sonra bilekliğin kendisinin olduğu söyleyen biriyle irtibata geçti. Bilekliğin onun olduğunu tespit etmek için oyaladı. Sahibinin o kişi olduğunu anlayınca bilekliği teslim etti. Bileklik sahibi ise, Aybey'e hiçbir hediye vermediği gibi, bilekliği geç verdiği için tersledi.

Yolda bulduğu 2 milyonluk pırlanta kolyeyi sahibine teslim etti... Tebrik beklerken tepkiyle karşılaştı

"TEŞEKKÜR ETMEK YERİNE TERSLEDİ"

Muhabirlerin telefonla ulaştığı bilekliğin sahibi, "Teşekkür mahiyetinde bir hediye verdiniz mi" sorusu üzerine, "Hayır. Niye vereceğiz ki?" diyerek telefonu kapattı.

Örnek davranış sergileyen galericiyi esnaf arkadaşları ise tek tek tebrik etti. Rıfat Aybey, bileklik sahibini bulmak için cebinden 500 lira para harcadığını belirterek, "Yol kenarında parlayan bir şey gördüm. Pastanenin yanında buldum ve kartımı bıraktım. Durumu anlattım. Bir şey düşüren varsa beni arasın dedim. Ben bunun ilk başta gerçek olduğunu anlamadım. Bunu pırlantacı bir arkadaşa gösterdim. Bana 2 milyon değerinde olduğunu söyledi. Üzerinde 53 adet taş vardı. Ben kapalıçarşıda birkaç yere kartımı bıraktım. Gerçek sahibini bulunca teslim ettim. Kişiye birkaç soru sordum, emin olunca teslim ettim. Bana, 'Bunu bana vermek zorundaydın. Sertifikalıydı. Satamazdın' gibi sözler sarf edince moralim bozuldu. Bana 'Pırlantacılara neden gösterdin' diye sordu. Ben de gerçek mi değil mi diye öğrenmek için gösterdiğimi söyledim. Teşekkür yerine tersledi" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bursa Haberler

500

Yorumlar (59)

Altay Bozkurt:

bu ikinci oldu! daha gecenlerde güngörende çöpçü 500bin tl bulup geri vermisti zenginin mali tükenmez , üstelik bide azar öylemi? SAKIN AMA SAKIN bu gibi seyleri ASLA geri vermeyin ASLA ! çünkü bu 2 milyondan onlarda daha 50 tane var mutlaka : )) yani sahibinde!!

411
155
yanıtYanıtla
Uzza Elohim:

istese öyle bir satardı ki ruhun bile duymazdı enayi ,kafaya bak şunun ya sen önce insanlığı öğren.

404
23
yanıtYanıtla
Wyatt Earp:

Koskoca motosikletleri otomobilleri parçalayıp parça parça satıyorlar.Kim demiş satılamaz diye

yanıt29
yanıt0
Serdar Öz:

Ya herkes demisya bende dusundum satacagini ama zarraf belgelidir deyince satamamistir dienler var.adam satacak olsa ve 2 milyon degerindeki malzemeyi 1 milyona kacakcilara bile okuturdu.yanliz dier sahibide gercekten cok saygisizca davranmis ayipliyorum

376
19
yanıtYanıtla
osman kardaş:

İlginç. Benim de ilk aklıma gelen neden kuyumcuya götürdüğü oldu. Kuyumcu muhakkak ki sertifikalı olduğunu satmak isterse başına bela alacağını söylemişki hemen sahibini aramış. Kamera kayıtlarından bulunabileceğini korkmuş olabilir. Her ne olursa olsun malın sahibi de hiç olmazsa teşekkür etmeliydi. İki tarafta yanlışlar içinde. Zenginlik insanı kaba ve ukala yapabiliyor

60
138
yanıtYanıtla
kubilay göçeroğlu:

ne alakası var bileklik de para edenler taşları onları üzerinden söküp çok rahatlıkla taşları satabilirdi sertifakası felan olması bi işe yaramaz yani

yanıt122
yanıt4
Mikail arman:

Osman,senin neren kardeş lan ! Cehaletin ve ard niyetinle hemen bilekliği bulan adamı gıyabında çirkince yargılıyorsun. Adamın kuyumcuya gitme sebebi zaten sahibinin kayıtlarını ve kimliğini bulabilmek içindir. Onu satmak isteyen bir insan 100 tane imkan bulup anında paraya çevirebilirdi. Herkesi kendin gibi zannetme Osman, ismine yakışacak şekilde dürüst ol.

yanıt119
yanıt6
OKUR:

bir insanın fikri neyse zikride odur derler,demekki sen olsaydın tıpkı yazdıkların gibi davranırdın

yanıt67
yanıt4
ERKAN :

ZENGİNLEŞTİKÇE İNSANLIĞIMIZI KAYBEDİYORUZ. BİLEKLİĞİN SAHİBİ O KADAR HOR GÖRÜYORKİ BULANI MECBURSUN VE GECİKTİN GETİRMEKTE DİYOR

185
9
yanıtYanıtla
Davut Uysal :

Ben bulsam gerekirse çöpe atar tuvalete atar yinede o müptezele vermezdim. Yana yana dolaşıp ensesini kaşisaydi

179
15
yanıtYanıtla
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title