Haberler

Yılmaz: Demokrasilerde Milletin Yaptığına Şapka Çıkarılır (3)

BESNİ'DE DE KONUŞTUMilli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'ndeki temaslarının ardından Besni İlçesi'nde 'Evet Kafe'nin açılışına katıldı.

BESNİ'DE DE KONUŞTU

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'ndeki temaslarının ardından Besni İlçesi'nde 'Evet Kafe'nin açılışına katıldı. Açılışta konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, CHP'şi eleştirerek şunları söyledi:

"Yine CHP her zaman başörtüsüne mesafeliydi. Ne mesafelisi başörtüsüyle ilgili ne çıksa, yönetmelik çıksa Danıştay'a gider, kanun çıksa Anayasa Mahkemesi'ne gider. Bırak kanunu, biz anayasayı değiştirdik 411 milletvekiliyle, başörtüsü olanlar üniversitede okuyabilsinler diye. Kanunla açıkça yasaklanmadıkça hiç kimsenin eğitim hakkı engellenemez diye. Anayasa değişikliklerinde Anayasa Mahkemesi'nin görevi şeklen incelemektir, esasına giremez, görevi yoktur. Ama Anayasa Mahkemesi vesayet makamı ya, öyle kurgulandı ya, şekli atladı esasa da girdi iptal etti, CHP'nin başvurusu üzerine. Yani Anayasa Mahkemesi vesayet odağı olaraktan görevi anayasayı ihlal ederekten bunu iptal etti. Ama CHP de 'iptal et' diye başvurmuştu. Yani başörtüsüne karşıydı. Hiç şüpheniz olmasın bu halk oylaması geçerse, Türkiye'yi de olumlu yönde değiştirecektir."

Konuşmalardan sonra Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Bakan Yılmaz'a 1927 yılındaki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının temsili tablosunu hediye etti. Saadet partisinden istifa eden belediye encümenlerine rozet takıldıktan sonra 'Evet Kafe'nin açılışı yapıldı.

Mustafa ÖNDOĞAN/ BESNİ (Adıyaman),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anayasa Mahkemesi Yılmaz Adıyaman Besni Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title