Haberler

Yıllar Sonra Okudukları Lise Binasında Buluştular

Sivas Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği 'Yaşlılar Haftası' nedeniyle 103 yaşındaki Osman Asarkaya ve 90 yaşındaki Mahmut Koçak'ı yıllar sonra okudukları lise binasında biraraya getirdi.

Sivas Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği 'Yaşlılar Haftası' nedeniyle 103 yaşındaki Osman Asarkaya ve 90 yaşındaki Mahmut Koçak'ı yıllar sonra okudukları lise binasında biraraya getirdi.

Mustafa Kemal Atatürk ve Heyet-i Temsiliye tarafından 108 gün 'Milli Mücadele Karargahı' olarak kullanılan ve 1981 yılına kadar da lise olarak hizmet veren Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, asırlık çınarları ağırladı. Sivas Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Yaşlılar Haftası nedeniyle Tokat'ta yaşayan Osman Asarkaya ve Sivas'ta yaşayan Mahmut Koçak'ı tarihi kongre binasında buluşturdu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Sivas Lisesi Müdürü Selahattin Erdem ve dernek yöneticileri tarafından karşılanan Asarkaya ve Koçak eski günlerini yad etti. 1933-1937 yılları arasında Sivas Lisesi'nde eğitim gören Osman Asarkaya ve 1944 yılında yine aynı okulda okuyan Mahmut Koçak'a, Sivas Lisesi öğrencileri tarafından çiçek takdim edildi. Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ile Sivas Lisesi Müdürü Selahattin Erdem okulun eski iki öğrencisine Kongre Binası'nın ve kendi fotoğraflarının yer aldığı plaket verdi. İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy tarihi bir gün ve vefa örneği yaşadıklarını belirterek, "Sivas Lisemizin yaşayan en eski mezunlarını bulduk. 1937'de Kongre Binası olarak kullanılan bu binadan Sivas Lisesi'nden mezun olmuşlar. Osman bey Tokat'ta oturuyor. Sivas Lisesi Mezunları Derneği çalıştı buldu ve kendisini buraya kadar getirdi. Bugün bu ulu çınarlarımızla beraber olmaktan çok memnuniyet duydum. Mahmut bey de 1944 yılında liseden mezun olmuşlar. Bunlar tarihi açıdan çok önemli. Yaşayan değerlerimize sahip çıkmak gerekiyor. İnsanlar öldükten sonra kıymeti bilinmemesi gerekiyor. Bu mezunlarımız Cumhuriyet'ten daha eski Osmanlı doğumlu. Cumhuriyet kurulmadan önce doğmuşlar. O yüzden biz bunu çok anlamlı bulduk. Mezunlarımızı bulup getirmek için gayretler sarf ettik. Bugün onları burada buluşturduk. Kendileri de nostalji yaşıyorlar" dedi.

Mahmut Koçak ise çok mutlu olduğunu belirterek, anılarında 90 sene öncesine gittiğini emeği geçen herkese teşekkür ettiğini dile getirdi.

- Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Altınsoy Mahmut Koçak Tokat Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title