Haberler

Yeterli İşçi Gönderilmeyince Emekliler Yeniden İşbaşı Yaptı

Yeterli işçi gönderilmeyince emekliler yeniden işbaşı yaptı- İŞKUR tarafından Burdur'un Tefenni ilçesinde TYP kapsamında belediyeye 8 işçi gönderilmesine tepki gösteren çeşitli kurumlardan emekli bazı vatandaşlar, gönüllü olarak ücret almadan belediye bünyesinde çalışmaya başladıBURDUR (AA) - İŞKUR tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında Tefenni Belediyesine 8 işçi göndermesine bazı vatandaşlar tepki gösterdi.

Yeterli işçi gönderilmeyince emekliler yeniden işbaşı yaptı- İŞKUR tarafından Burdur'un Tefenni ilçesinde TYP kapsamında belediyeye 8 işçi gönderilmesine tepki gösteren çeşitli kurumlardan emekli bazı vatandaşlar, gönüllü olarak ücret almadan belediye bünyesinde çalışmaya başladıBURDUR (AA) - İŞKUR tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında Tefenni Belediyesine 8 işçi göndermesine bazı vatandaşlar tepki gösterdi.Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TYP kapsamında işçi çalıştırmak için belediyelerinin İŞKUR'dan talepte bulunduğunu söyledi.İŞKUR'un bu kapsamda Tefenni Belediyesine sadece 8 kişi gönderdiğini belirten Alagöz, ilçelerinin haksızlığa uğradığını, adaletsiz bir yaklaşım sergilendiğini öne sürdü.Bu duruma ilçe halkının tepki gösterdiğini dile getiren Alagöz, "Biz de gönderilen 8 kişiyi kabul etmedik. İlçede yaşayan çeşitli kurumlardan emekli vatandaşlar hiçbir ücret almadan belediye için yol yapım işlerinde çalışmaya başladı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Çünkü Tefenni'de belediyemizle beraber inançlı ve kenetlenmiş bir topluluk oluşturdular" dedi. "Çoğunluğu 60 yaşın üzerindeki emekliler bu adaletsizliğe karşı bir başkaldırı sergiliyor" diyen Alagöz, köylerdeki imece usulü gibi çalıştıklarını, her gün saat 08.00'de belediyeye gelerek kendilerinden iş istediklerini kaydetti. -Çalışma alanından genel görüntü-Yapılan iş ve işçilerin çalışmalarından detaylar-Belediye Başkanı Ümit Alagöz röportajı-Emekli vatandaş Osman Padem röportajı-Tefenni MHP İl Genel Meclisi Üyesi Enver Türkmen röportajı-Emekli vatandaş Ömer tosun röportajı

Kaynak: AA / Güncel

Ümit Alagöz Tefenni Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title