Haberler

Zonguldak'ta Avukatlar Günü kutlandı

Güncelleme:

Zonguldak'ta 5 Aralık Dünya Avukatlar günü törenle kutlandı5 Aralık Dünya Avukatlar Günü dolayısıyla Valilik binası önünde tören düzenlendi.

Zonguldak'ta 5 Aralık Dünya Avukatlar günü törenle kutlandı

5 Aralık Dünya Avukatlar Günü dolayısıyla Valilik binası önünde tören düzenlendi. Valilik binası önündeki törene, Baro Başkanı Türker Kapkaç ve çok sayıda avukatlar katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Atatürk Anıtı'na Baro Başkano Türker Kapkaç ve avukatlar tarafından çelenk bırakıldı. Törende konuşan Baro Başkanı Türker Kapkaç, "Tüm meslektaşlarımın 5 nisan avukatlar günü'nü kutluyorum. Bugün bu töreni kendi bayrağımızın altında yapabilmemizi sağlayan, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi saygıyla, minnetle, rahmetle anıyorum. İnsanlarımızın masumiyet karinesinin, yurttaşlarımızın lekelenmeme hakkının, bütün haklarının savunması bizden sorulur. Susamayız biz. Susmak, mesleğimizin doğasına aykırı olduğu kadar, hukuksuzluğa ortak olmaktır aynı zamanda. Biz davanın tarafı değil, hakkını arayan, adalete ulaşmak isteyen yurttaşların vekiliyiz. Biz hukukun üstünlüğünden yanayız, biz halkın güvencesiyiz. Bbiz çocuğa, kadına, canlılara yapılan şiddetin karşısındayız. Biz doğa katliamlarına karşı mücadele ederiz. Bir an önce özellikle genç avukatların ekonomik şartlarının iyileştirilmesi için gerekli adımlar atılmalıdır. Ayrıca tüm avukatlara yönelik olarak; KDV oranları indirilmeli, CMK ücretleri harcanan emekle orantılı olarak iyileştirilmeli, CMK dahilinde alınan dosyalardan beraat kararları ile ilgili vekalet ücretlerinin ödenmesi geciktirilmemeli, hatta beraat vekalet ücretlerinin faturalandırılmasında sistemsel yuvarlamadan kaynaklı virgülden sonra gelen 01 kuruş nedeniyle ödemeler engellenmemeli, SGK prim ve vergi mükellefiyetleri hafifletilmelidir. Avukatlık asgari ücret tarifemizin enflasyonun altında kalmaması için yeniden değerlemelerin yapılması gerekmektedir" dedi.

saygılar sunuyorum"dedi.Tören toplu hayıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avukatlar Günü Zonguldak Aralık Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
title