Haberler

Yavuzeli'de Gaziler Günü Kutlandı

Gaziantep’in Yavuzeli ilçesindeki Gaziler Günü kutlandı.

Gaziantep'in Yavuzeli ilçesindeki Gaziler Günü kutlandı.

Gaziler Günü kutlama törenine, Yavuzeli Kaymakamı Ahmet Selim Yavuz, İlçe Garnizon Komutan vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Hasan Bulut, Yavuzeli Belediye Başkan Mustafa Kemal Sakaroğlu, İlçe Emniyet Amir Vekili Başkomiser Zeynal Kubat, daire amirleri, gaziler, şehit aileleri okul müdürleri, öğrenciler ve halk katıldı.

İmam Hatip Lisesi'nde duzenlenen program Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye çelenklerinin konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yavuzeli İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Kıdemli Başçavuş Hasan Bulut yaptı. Bulut, 2002 yılında TBMM tarafından çıkartılan bir yasa ile 19 Eylül gününün Gaziler Günü olarak kutlandığını, bu günün, devlet ve millet olarak gazilere ne kadar önem verildiğinin bir göstergesi ve aynı zamanda gazilere duyulan minnet ve şükran duygularının bir ifadesi olduğunu söyledi.

Yavuzeli Ali Çiftçi Çok Programlı Lisesi öğrencilerinden Merve Öndoğan gazilerle ilgili şiir okuduktan sonra, program gaziler ve tüm katılımcılarla beraber İlçe Jandarma Komutanlığı'nın bahçesinde devam ederek, son buldu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Selim Hasan Bulut Gaziantep Yavuzeli Yerel Haberler

title