Haberler

Yalova'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlamaları

Yalova’da Camiler ve Din Görevlileri Haftası çeşitli faaliyetlerle kutlanıyor.

Yalova'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası çeşitli faaliyetlerle kutlanıyor.

Fatih Camii'nin konferans salonundaki programa AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ile çok sayıda yetkili ve din adamları katıldı. Yalova Müftüsü Mustafa Üskülüplü, camilerin eskiden birer eğitim mekanı iken günümüzde sadece ibadethaneye dönüştürüldüğünü söyledi. Artık gecekondu mantığı ile camikondular yapmaktan vazgeçilmesi gerektiğini savunan Üskülüplü, "Diyanet İşleri Başkanlığı 1986 yılından beri Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyor. Camiler sadece namaz kılınan yerler olarak değil, sevgi, birlik ve bilgi mekanları olarak değerlendirilmelidir. Camiler bir araya geldiğimiz mekanlardır. Birlik olmayı buralarda öğreniyoruz. Bizler dinimizi camilerde öğreniriz. Camiler aynı zamanda bizleri kötülüklerden uzak tutan mekanlardır. Ülkemizde bayram namazlarını 23, cuma namazlarını ise 13 milyon kişi kılıyor. Geçmişte camiler külliyelerle bütünleşirken günümüzde sadece birer ibadethaneye dönüşmüş durumdadır. Gecekondular gibi camikondular inşa ediyoruz. Bunu bırakıp yeniden eğitimle ibadetin bütünleştiği mekanlar oluşturmalıyız" dedi.

İmam ve din görevlilerinin nasıl olması gerektiğini tarif eden Müftü Üskülüplü, "İmamlarımız ve din görevlerimiz başlarına sardıkları sarık gibi tertemiz insanlardır. Onlar camileri açıp kapatan değil, gönüllerini insanlara açan insanlardır. Onlar her gün kendilerini geliştirmeli, halkı da yetiştirme misyonunu unutmadan hareket etmeliler. İmamlar insanı seven, yaraları saran, Allah'ı hatırlatan insanlardır" diye konuştu.

Camilerin zamanında birilerinin verdiği talimatlarla yasaklı yerlere dönüştürüldüğüne dikkat çeken Milletvekili Temel Coşkun ise, "Camilerin hayatımızdaki yeri bellidir. Olmazsa olmazlarımızdır. Biz Müslümanlar bir kendi evimizde bir de camide rahat edebiliriz. Ancak camiler zamanında birilerinin verdiği talimatlarla yasaklı yerlere dönüştürüldü. Camilerin devlet resmiyeti içerisinden çıkarılması lazım. Camileri açalım. Kapıları açık olsun. Ülkemiz günümüzde din üzerindeki vesayetlerden kurtuldu. Şimdi isteyen istediği gibi inancını yerine getirebiliyor. Başı kapalı kızımız, kadınımız artık kamuda çalışıyor, üniversitede okuyor" dedi.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ise, "Camilerinizi eviniz gibi hissedin. Mahallelerinizdeki insanların acı ve sevinçlerine ortak olun. Camileri sadece ibadet edilen yerler olmaktan çıkarın, hayatın yaşandığı mekanlara dönüştürün. Gelin İslamiyetin güzelliğini ruhumuza işleyelim. Her imam çevresinden sorumludur. Bundan sonra imamları denetleyeceğim. Eğer mahallenizde dara düşen insan olur ve bunu bize bildirmezseniz ben bulurum. O zaman da sizler düşünün. Bu benim tatlı konuşmamdır. Daha sert konuşmamı görmediniz" dedi. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Üskülüplü Temel Coşkun Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title