Haberler

Yakutiye, Köyde Dönüşüm Düşünüyor

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, ilçe merkezinde başarıyla yürüttüğü kentsel dönüşümü köy/mahallelere taşıdı.

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, ilçe merkezinde başarıyla yürüttüğü kentsel dönüşümü köy/mahallelere taşıdı. Yazıpınar köy/mahalleden gelen talebi değerlendiren belediye, terk edilmiş ev, ahır ve mereklerden oluşan 17 yapıyı yıkarak, enkazını köy dışına taşıdı. Belediye Başkanı Ali Korkut, köy/mahallelerde ortak projeyle daha çağdaş bir yapılaşmanın zorunluluk olduğunu söyledi.

Yakutiye Belediyesine bağlı Yazıpınar köy/mahalle muhtarı Adnan Albayrak ve köylülerin talepleri doğrultusunda terk edilmiş ev, ahır, mereklerden oluşan 17 bina, belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Tamamının göç nedeniyle sahipsiz olduğu belirtilen yapıların köy görünümünde olumsuzluk oluşturduğunu belirten köylüler ve muhtarın talepleri üzerine yıkılan binaların enkazı köy dışına taşındı. Muhtar Adnan Albayrak, "Belediye Başkanımız Ali Korkut'a konuyu aktardık, olumlu karşıladılar. Köy içerisinde ev, merek, ahır vebenzeri şekilde kullanılan ancak terk edilmiş ve harabeye dönüşmüş binalar çirkin görünüm oluşturuyordu. Göç, köylerde böyle bir durumun çıkmasına yol açıyor. Başkanımız bize destek oldu. Çirkin görünümden kurtulduk" dedi.

ÇAĞDAŞ KÖY OLMALI

Viraneye dönen yapılar Fen İşleri ekipleri tarafından yıkılarak, enkazlarının köy dışına çıkarıldığını belirten Başkan Ali Korkut, "Köy/mahallelerimizden gelen talepleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Yazıpınar mahallemizde harabeye dönmüş yapıları temizledik, ancak bir şeye dikkat çekmek gerekiyor; o da köy/mahallelerimizde yapılaşma kalitesi çok düşük. Buralar için iyi bir çalışma ve düzenli bir yapılaşma günümüzde zorunlu. Çağdaş bir köy, köy/mahalle zorunluluk. Onların yaşam kalitesinin yükselmesi gerekiyor. Bunun için bir çalışma yapmak, sakinlerin de katılımı sağlanabilirse yeni şeyler yapmayı arzuluyoruz.

Belki yeni köyler kurulmalı, belirli standartlar dikkate alınarak yeni yapılaşma sağlanmalı. Ahır, merek gibi yapılar oturma alanlarının dışına çıkarılmalıdır. Bu düşüncelerimizi paylaşmak, onların da katılımı ve onayını alabilirsek çağdaş köyler oluşturmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzurum Merkez Ali Korkut Yakutiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title