Haberler

Yakan Çifti, Mısır'da Zirve Yaptı

Karate 1 Premier League’in Mısır’da düzenlenen Şarm El Şeyh etabında mücadele eden Kağıtsporlu Milli karatecilerden Tuba Yakan altın, Mehmet Yakan ise Gümüş madalya kazandı.

Karate 1 Premier League'in Mısır'da düzenlenen Şarm El Şeyh etabında mücadele eden Kağıtsporlu Milli karatecilerden Tuba Yakan altın, Mehmet Yakan ise Gümüş madalya kazandı.

19-22 Mart'ta İstanbul'da düzenlenecek 50. Avrupa Karate Büyükler Şampiyonası'nda zirveyi hedefleyen Büyükşehirli karateciler, Avrupa Şampiyonası öncesi Uluslararası müsabakalarda başarı elde etmeye devam ediyor. Şampiyonaya katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu Milli karatecilerden Tuba ile Mehmet Yakan, Dünya Karate Federasyonu'nun önemli organizasyonları arasında yer alan ve karatenin 'Şampiyonlar Ligi' olarak kabul edilen, 'Karate 1 Premier League'in Mısır etabında yine zirvede yer aldı.

Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinde düzenlenen organizasyonda 11 kadın, 15 erkek sporcuyla Türkiye'yi temsil eden Büyükler Milli Takımı, toplamda 5 altın, 3 gümüş ve 4 bronz madalya ile genel klasmanda ilk sırada yer aldı. Kulüplerin de katılım gösterdiği organizasyonda ev sahibi Mısır, 4 altın, 2 gümüş, 7 bronz madalya ile ikinciliği elde ederken, Smouha Spor Kulübü (Mısır) de 2 altın ve 2 bronz madalya ile üçüncü sırada yer aldı.

Al-Zohoyr Spor Salonu'nda yapılan müsabakalarda 38 ülkeden 464 sporcu, ikisi takım olmak üzere 14 dalda mücadele verdi. Türkiye'nin altın madalyaları, Bayanlar Ferdi Kumite'de Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü'nden 55 kiloda Tuba Yakan, 50 kiloda Serap Özçelik, 68 kiloda Şeyda Burucu, +68 kiloda Meltem Hocaoğlu ile erkekler ferdi kumite 60 kiloda Aykut Kaya'dan geldi.

Bayanlar ferdi kumite 61 kiloda Merve Çoban, erkekler ferdi kumite 84 kiloda Ziya Yaşar ile ferdi katada yarışan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu Mehmet Yakan gümüş madalya kazanırken, kumite 84 kiloda Uğur Aktaş ve kumite +84 kiloda Enes Erkan ile Rıdvan Kaptan da şampiyonayı bronz madalya ile noktaladı. Orçun Duman, Arslan Çalışkan ve Ali Sofuoğlu'ndan oluşan erkek kata takımı ise bronz madalyanın sahibi oldu.

Dünya karatesinin büyük önem verdiği 'Karate 1 Premier League' organizasyonlarında sporcularının başarılı sonuçlar aldığını kaydeden Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Genel Sekreteri Fatih Özkaraaslan, "Milli karatecilerimiz, 19-22 Mart'ta İstanbul'da yapılacak 50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürürken, katıldığı turnuvalarda da önemli başarılar elde ediyor. Form grafiğimiz her geçen gün yükseliyor. Dünya karatesinde söz sahibi ülkeler arasında yer alan Mısır'ın ev sahibi olduğu bir organizasyonda genel Tuba Yakan'ın altın, Mehmet Yakan'ın da gümüş madalya kazanması bizleri sevindirdi. Sporcularımızı ve emeği geçen antrenörlerimizi tebrik ediyorum" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Yakan Tuba Yakan Gümüş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title