Haberler

Veliler Hediyeyi Kapmak İçin Sınavda Ter Döktü

Adıyaman’da veliler arasında düzenlenen sınavda öğrenci velileri dereceye girebilmek ve ödülleri alabilmek için ter döktü.

Adıyaman'da veliler arasında düzenlenen sınavda öğrenci velileri dereceye girebilmek ve ödülleri alabilmek için ter döktü.

Adıyaman kenar mahalle okullarından olan Malazgirt İlk ve Orta Okulunda velilerin öğrencilerle ilgisini arttırmak, veli-okul ilişkisini geliştirmek ve eğitime katkı sağlamaları amacıyla veliler arasında sınav yapıldı.

Adıyaman'da eğitimin kalitesini yükseltmek için yürütülen Başarı Odaklı Eylem Planı kapsamında, Malazgirt İlk ve Orta Okulu'nda 70 öğrenci annesi sınavda ter döktü. 'Kendimi Öğrenci Gibi Hissediyorum' okuma kampanyası hazırlayan okul yönetiminin gerçekleştirdiği sınavda Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ve Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yetiş, öğrenci velilerine başarılar dilediler.

Okul Müdürü Ramazan Acar sınavla ilgili yaptığı açıklamada, "Mahallemizde yaptığımız araştırmalarda okuma alışkanlıklarının gelişmediği velilerin az sayıda kitap okuduğu, çocuklarına eğitim- öğretimde kılavuzluk yapma konusunda yeterli olmadıkları bundan dolayı da eğitime karşı duyarsız olduklarını tespit ettik. Öğrencilerimizin eğitimi sadece okul camiasınca karşılanmaya çalışılıyordu, davet etmememize rağmen velilerin çok azı okula geliyordu. Öğrencilerimizin eğitiminin sadece öğretmenler tarafından karşılanması ve evdeki çalışmalarını şansa bırakılması tarafımızca kabul edilebilir bir durum değildi. Vali Yardımcımız Murat Süzen ile bu konuları paylaştığımızda hem velilerin okula gelmelerini sağlamak hem de öğrencilerimizin evdeki eğitimlerinde bilimsel yöntemler kullanarak çalışmalar yapmak için velilerimize yönelik 'Kendimi Öğrenci Gibi Hissediyorum' okuma kampanyası başlatmaya karar verdik. Sinirlenmeden, ceza vermeden, bağırmadan çocuklara evde eğitim verme içerikli kitaplar Valiliğimizce temin edilerek velilerimize sınavdan 3 ay önce ücretsiz olarak dağıtıldı. Sınav takvimi velilere duyuruldu. 70 Annemiz yarışmaya başvuru yaptı. Sınav sonucunda ilk 3'e girecek olan velilerimize, Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş'ın gayretleriyle 1.'ye çamaşır makinesi, 2. ye fırın, 3.ye ütü hediye edilecek. Dereceye giren velilerimize 23 Nisan kutlama töreninde verilecektir" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ise, bu sınavı her yıl düzenli olarak tekrarlamak istediklerini belirterek, "Yapılan bu sınav çok güzel bir çalışma oldu. Öğrencilerimizin bu heyecanı bizleri de heyecanlandırıyor. Bu tür etkinlikler eğitimin kalitesinin arttırılmasına önemli katkılar sağlıyor" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Yetiş Seyfi Özkan Malazgirt Adıyaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title