Haberler

Vanlı Sporcular Bölge Müsabakalarına Damga Vurdu

Okul sporları etkinlikleri kapsamında yapılan bölge müsabakalarına katılan Vanlı sporcular büyük başarı elde etti.

Okul sporları etkinlikleri kapsamında yapılan bölge müsabakalarına katılan Vanlı sporcular büyük başarı elde etti.

2013-2014 eğitim öğretim yılı okul sporları kapsamında farklı illerde yapılan grup müsabakalarına Van'ı temsilen katılan okullar, yapılan grup müsabakalarına adeta damga vurdular. Van'da yapılan Futsal müsabakalarında genç erkeklerde birinci olan Orhan Okay Endüstri Meslek Lisesi, Mardin ilinde yapılan grup müsabakalarında birinciliği elde ederek Türkiye şampiyonası yarı final müsabakalarına katılmaya hak kazandı. Hentbol erkekler kategorisinde Van Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, kızlarda ise Mehmet Akif Ersoy Lisesi, Bitlis'te yapılan grup müsabakalarında birinci gelerek, 15 Ocak'ta Adıyaman'da yapılacak olan yarı final müsabakalarında Van'ı temsil etmeye hak kazandı. Genç erkekler voleybol müsabakalarında Mesut Özata Anadolu Lisesi ve genç kızlarda ise Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi de Bitlis'te yapılan gençler voleybol grup müsabakalarında yarı finale kalmayı başardı.

Okullar arası düzenlenen turnuvalarda başarı elde ederek takımları tebrik eden Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, Van'da çok geniş bir katılımla bu yıl okul sporlarının startını verdiklerini söyledi. Van'da düzenlenen il birinciliği müsabakalarında birinci olan takımların il dışına gitmeye hak kazandıklarını belirten Sinir, "Okul sporlarına göstermiş olduğumuz katkının yerini bulduğuna inanıyorum. Okul sporlarında, sporuna devam eden sporcularımızın birçoğunu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak antrenörlerimiz tarafından destek sağlıyoruz. Tüm salonlarımızı okullarımızın kullanımına açarak, il dışında daha iyi sonuçlar almaları için katkı sunmaya çalışıyoruz. Bunun neticesini grup maçlarında görmüş olduk. Bundan sonraki Türkiye şampiyonası yarı final müsabakalarında mücadele edecek tüm sporcu ve antrenörlere başarılar diliyorum" dedi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Okay Türkiye Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title