Haberler

Van'da Turizm Haftası Etkinlikleri

Van'da Turizm Haftası Kutlamaları Etkinlikleri Çerçevesinde Mahalli Yemek Yarışması Yapıldı.

Van'da Turizm Haftası kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde mahalli yemek yarışması yapıldı.

Akdamar Oteli'nde düzenlenen yöresel yemek yarışması ayran aşı, Van ekşilisi, sengeser ve demir tatlısı dallarında yapıldı. Emekli Öğretmen Fevzi Leventoğlu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şefik Tüfekçi, YYÜ Van Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Münevver Ünsal ile öğretim görevlisi Cezmi Müküs'ün jüri üyeliği yaptığı yarışmaya bazı kişiler birden fazla yemek ile katıldı. Görsel, malzemeler, damak tadı ve yeşilliklerinin yerinde kullanımı gibi konularda değerlendirilen yarışmanın sonunda 4 dalda yarışmaya katılan 70 yaşındaki Aliye Akın isimli bayan birinciliği kimseye kaptırmadı.

Yöresel yemek yarışmasını bir süre izledikten sonra otelden ayrılan Van Valisi Özdemir Çakacak, Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen etkinlikten amaçlarının yörenin sahip olduğu kültür zenginliğini korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak olduğunu söyledi. Vali Çakacak, bunun bir yarışma olduğunu belirterek, "Önemli olan yarışmaya katılmak ve bu kültür zenginliğini gelecek nesillere aktarmaktır" dedi.

Yarışma sonucunda birincilere tam, ikincilere yarım ve üçüncülere ise çeyrek Cumhuriyet altını verildi. Dereceye giren bayanların ödüllerini Vali Yardımcısı Mehmet Nuri Başaran, Kültür ve Turizm İl Müdürü İzzet Kütükoğlu, Van Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Başkanı Ata Altay verdi.

(ŞA-AKK-Y) 17.04.2008 17:52 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title