Haberler

Vali Yüksel Seralarda İncelemelerde Bulundu

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Çubuk İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çubuk ilçesine bağlı köylerdeki seralarda incelemelerde bulundu.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Çubuk İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çubuk ilçesine bağlı köylerdeki seralarda incelemelerde bulundu.

Vali Alaaddin Yüksel, ilk olarak yapımı tamamlanan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında incelemelerde bulundu. Binanın bahçe ve bürolarını gezen Vali Yüksel, görevli polis memurlarıyla da sohbet etti. Eksikliklerin kısa sürede tamamlanmasını isteyen Yüksel, ilçeye Kent Güvenliği ve Yönetim Sistemi'nin de kurulması için çalışmaların başlatılmasını istedi. Yüksel'in İlçe Emniyet Müdürlüğü yeni binasındaki inceleme ve denetleme gezisine İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya eşlik etti.

Yüksel, daha sonra ilçeye bağlı köylerdeki seraları gezdi. Burada da yapımı süren seralarda incelemelerde bulunan Vali Yüksel, "Ankara tarımını, özellikle yaş sebze ve kesme çiçek yetiştiriciliğini geliştirmek en büyük hedefimizdir" dedi. Ankara'da 600'e yakın seranın yapıldığını hatırlatan Yüksel, "Çubuk ilçesinde son altı ay içerisinde 66 sera kuruldu. Şimdi yapılması gereken şey, çiftçilerimizi desteklemek ve onları yüreklendirmektir. Bir şehir düşünün bu şehrin termali olsun, çok güzel iklimi olsun, bir milyon 500 bin hektar toprağı olsun, siz bu toprağın yarısından daha azını kullanın ve bu şehirde tarımı konuşmayın. Bu kabul edilebilir bir durum değildir" diye konuştu.

Önümüzdeki yıllarda Türk tarımının sıklet merkezleri arasında Çubuk ilçesini de görmeyi arzuladığını anlatan Yüksel, "Bu nedenle Çubuk'ta tarımı çok önemsiyoruz ve bu konuda yatırımlar yapıyoruz" dedi.

Çubuk ilçesi Gürdarpı Mahallesi'nde kurulan yaklaşık 40 seradan oluşan çiçek ve sebze seralarını da inceleyen Vali Yüksel, çalışmalarından dolayı üreticilere ve Kaymakam Cemal Şahin'e teşekkür etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alaaddin Yüksel Zeki Çatalkaya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title