Haberler

Ünlü Aşçı Emine Beder, Gebzelilerle Buluştu

Yemekte Şehrin Bilgeleri Yöresel Yemek Yarışması için ünlü aşçı Emine Beder Gebzelilerle buluştu.

Bilge Şehir Kocaeli Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yemekte Şehrin Bilgeleri Yöresel Yemek Yarışması için TV ve gazetelerden tanınan ünlü aşçı Emine Beder, Gebzelilerle buluştu. Ünlü aşçı Emine Beder, unutulmaya yüz tutmuş veya tarifleri kaybolmak üzere olan yöresel yemeklerin gün yüzüne çıkarılması ve bu türden bir yarışmayla kayıt altına alınarak ödüllendirilmesinin çok değerli olduğunu ifade etti.

Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde düzenlenen "Geleneksel Mutfaklar ve Püf Noktaları" sohbet programına Gebzeli bayanlar yoğun ilgi gösterdi. Ünlü aşçı Emine Beder, Türk Mutfağının en leziz yemekleri ile ilgili püf noktalarının yanı sıra geleneksel yemeklerimizin tariflerini de anlattı. Geleneksel mutfaklar arasından Kocaeli'nin de yerinin önemine değinen Beder, geleneksel yemeklerimizin köklü ve tarihsel temellerinin olduğunu çok eskilerden günümüze gelen tarihle ve kültürümüzle bağımızı oluşturduğunu belirtti.

Öte yandan 9 ayrı kategoride kategorilerinde yapılacak Yemekte Şehrin Bilgeleri Yöresel Yemek Yarışmasında elde edilen bilgilerle "Kocaeli'nin Yemek Kültürü" kitabı yayınlanacak. Yarışmada her kategorideki yarışmanın birincisine 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye bin TL, En Yeni Yöresel Tat Kategorisi birincisine bin 500 TL para ödülü verilecek. Son başvuru tarihinin 24 Şubat 2017 olarak belirlenen yarışmanın başvuruları ise sürüyor. Yarışmanın her kategorisinde dereceye girenlere toplamda 49 bin 500 TL para ödülü verilecek. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Emine Beder Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title